Kävimme viikonloppuna Malminkartanon omenatarhalla, jossa omenia saa vapaasti kerätä omaan käyttöön. Alaoksilta omenat oli jo enimmäkseen poimittu, muta korkealta vielä omppuja löytyi hyvin.
Poimimiseen tarvitsee apuvälineitä, sillä puita ei saa ravistella, eikä niissä saa kiivetä.
Muutamia omppuja löytyi sopivalta korkeudelta.
Saatiin ihan sopiva saalis omenoita, jotta päästiin piirakkahommiin. Tietysti hedelmät maistuivat myös sellaisenaan.
Omenatarhassa kävi kuhina, mutta tilaa riitti silti.
Kotona leivoimme omenapiirakan.
Pohja
0,5 dl sokeria
100 g voita
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota sokeri ja rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja lisää seos sekä muna voi-sokerivaahtoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
1 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita keskenään kerma, rahka, sokeri, munat, sitruunanmehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjataikinan päälle.
Pinnalle
2-4 omenaa
0,5 dl tummaa sokeria
0,5 tl kanelia
Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele omenalohkot rahkaseoksen päälle. Ripottele päälle kanelisokerisekoitusta.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
Vaikka mitenkään valtavaa omenasaalista emme kahmineet, parasta on, kun itse poimituista aineksista saa aikaan jotain hyvää koko perheelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti