sunnuntai 22. elokuuta 2021

Tuomarinkylän kartano ja auringonkukkapelto


Tänä vuonna kävimme keräämässä ihanat auringonkukat Tuomarinkylän kartanon kupeesta. Tuomarinkylän pellon lisäksi kukkia saa Helsingissä poimia Haltialassa.Kukkien lisäksi kartanoalue tarjoaa ihanaa maalaistunnelmaa. Nähtiinpä monta hevostakin. Museo sen sijaan oli kiinni, joten niihin täytyy tutustua toisen kerran.

 


En tiennyt auringonkukkapellon sijaintia etukäteen, mutta helposti se löytyi seuraamalla, mistä suunnasta kukkia kantavat ihmiset tulivat vastaan.


"Tuolla on kukka!"

  


Kukat olivat hyvin sopusuhtaisia ja kauniita, nyt on hyvä hetki käydä poimimassa.


 


Lapset löysivät varmasti pellon kauneimmat kukkaset. Kannattaa muuten ottaa joku hyvä leikkuri mukaan, niin lapset voivat kerätä kasvit itse.


 


   


Ihmistungosta pellolla ei ollut. En tiedä, onko Haltiala suositumpi poimijoiden keskuudessa, vai odotteleeko ihmiset kukkien vielä kasvavan hieman, sillä väkeä oli huomattavasti vähemmän, kuin mihin Haltialassa käydessä olen tottunut, vaikka kävimme viikonloppuna kauniissa säässä.  


 

Poimimme kukkia maltillisesti, jotta niistä riittää iloa mahdollisimman monelle. Oli hauskaa seurata myös lintuparven pyrähtelyä pellon ja pusikoiden välillä.


 

Kartanon alue oli meille vielä vieras, vaikka heinätalkoissa näillä main olemme sentään aikaisemmin käyneet. Tullaan varmasti vielä uudemman kerran, kun näyttelytkin ovat avoinna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti