maanantai 2. elokuuta 2021

Muumi Jääveistosluola


Lähdettiin Kuopiosta aamupäivällä ajelemaan kohti Helsinkiä. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Leppävirralla, missä talvi yllätti kesälomalaiset.  


Sport & Spa Hotel Vesileppiksen maanalaisessa luolassa on hyytävän satumainen muumimaailma.
Taianomainen talvi lienee pakkasrouvan taikka mörön aikaansaannoksia. 
Pikkupakkanen (-4°) piristi ihanasti helteiden keskellä.

 


Jäätaide oli vaikuttavaa. Veistokset sijoittuvat tarinapolun varrelle, ja kierrellessä voi tutustua tarinaan ”Latua, herra Virkkunen!” katselemisen lisäksi lukemalla tai kuuntelemalla kohtaukset.

 

Vierailua varten kannattaa varata lämmintä vaatetta. Muutamia takkeja oli lainattavissa, mutta kokoja on toki rajoitetusti. Ehkäpä taaperolle olisi voinut pakata haalarin mukaan. Lisäksi hanskat voisi olla tarpeen. Luolassa on kuitenkin lämmittelytila, ja lisäksi liput ovat voimassa koko päivän. Näin voi välillä käydä lämmittelemässä myös maanpinnalla, tai vaikkapa hotellin kylpylässä, ja palata sitten taas pakkasrouvan valtakuntaan.

 


 

Näyttely oli hurjan kaunis. 

 


 


  


 


 

Yksityiskohtien määrä oli lumoava - tämä täytyy itse kokea.Jääveistosnäyttelyn lisäksi luolassa oli myös muuta talvista puuhaa. Lapset olivat tietenkin innoissaan, kun pääsivät myös laskemaan mäkeä ja kokeilemaan napakelkkaa.


 

Jäiset mäet antoivat hurjat vauhdit. Lainattavaksi löytyi pulkkaa, liukuria ja erikokoista SnowTube-donitsia, ja lapset olivat innoissaan. Siitä onkin jo hetki, kun viimeksi oltiin pulkkamäessä!

 


 

Kypärätkin sai lainata paikanpäältä. Ihan hyvä etenkin pienimmille.
Mikä vauhti!


Puuha-alueella oli useampi liukumäki, joten jonoja ei pahemmin ollut. Muutenkin oli mukavan rauhallista, eikä samaan aikaan ollut kovin montaa seuruetta taikatalvesta nauttimassa. Tämä jäi kyllä yhdeksi kesäloman kohokohdaksi niin mulle kuin lapsillekin. 

 

Kulku jääluolaan on hotellin vastaanoton kautta Muumi-hissillä. Itse luola sijaitsee 30 metrin syvyydessä. 

Luola on auki 15.8.2021 asti maanantaista lauantaihin klo 10–20 ja sunnuntaisin klo 10–18.

Pääsylippu 14 €  / 1-3-vuotiaat 7 € 
Perhelippu (2+2 henkeä) 48 € + 7 € "lisälapsista"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti