perjantai 26. kesäkuuta 2020

Voikukkabrita



Tänä juhannuksena kakkumme maistui taas kukkasilta. 
Hyödynsin alkukesästä keittämäämme voikukkahilloa britakakun täytteessä. Kakku oli aivan ihanan makuinen, mutta sen makeutta voisi raikastaa vielä vaikkapa marjoilla.


Tein britakakun kahteen samankokoiseen (Ø 23 cm) vuokaan. 

Valmista ensin pohjataikina ja jaa se leivinpaperilla pohjustettuihin vuokiin.

125 g voita 
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten (säästä valkuaiset marenkiin). Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon joukkoon, ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
Esikypsennä pohja uunissa (keskiosa, 180 astetta n. 10 min).

Tee sitten marenki:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana. Jaa marenki kahteen osaan ja levitä pohjien päälle. Paista vielä uunissa n. 15 min kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Täytteeksi vaahdotin 4 dl kermaa ja sekoitin joukkoon n. 1,5 dl itsetehtyä voikukkahilloa.

Levitä voikukkavaahto toisen pohjan päälle, ja nosta toinen pohja varovasti päällimmäiseksi. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä pakastimessa vaikka yön yli (tai jääkaapissa, mutta pakastimen kautta saat jäätelömäisen jälkiruoan).
Nosta kakku hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Irrota vuoka ja asettele tarjolle sekä koristele esim. kukkasilla tai tuoreilla marjoilla ja voikukkasiirapilla. 


Lapset tykkäsivät kovasti, ja britakakku on yksi omiakin suosikkejani. Kuumana kesäpäivänä erityisen ihana näin jäädytettynä.

 

Juhannuksen kakkuhetki kotipihassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti