sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Lasten pääsiäisaskarteluja


Perjantaina koristelimme pajunoksat Palmusunnuntaita varten.

Enimmäkseen koristelimme varastosta löytyvillä höyhenillä (joita joskus tiimarista tuli ostettua jemmaan), mutta lisäksi sitten vähän muunlaistakin koristetta.

Piippurassista olen useana vuonna muotoillut pupun pään. (Ensin korvat kuvan mukaisesti, ja ylijäämä pyöritetään kasvoiksi.) Tällä kertaa lasten toiveesta autoin pupuille vielä masun, kädet ja jalatkin.
Tigerista ostetussa askartelusetissä oli erikokoisia ja -värisiä pörröpalloja ja piippurasseja, ja masun kohdalle laitettiin keskikokoinen pallo, ja pieni pallo liimattiin häntätupsuksi. Masupallo kieputettiin oksaan piippurassilla, ja taiteltiin samassa kädet ja jalat. Silmät ja suu piirretty tussilla. Aikaisemmin olen liimannut silmät, mutta silmiä en askartelulaatikostani nyt löytänyt.

Mikael halusi tehdä tipun, ja sellainen tehtiin isosta ja keskikokoisesta pallosta. Kierrettiin ne kiinni samoin piippurassilla, kun sitä on pienenkin helppo käsitellä. Samalla väliin sujautettiin höyhenet siiviksi ja pyrstöksi, ja nokka pienestä vaaleanpunaisesta pallosta.

 Pojat virpoivat jokseenkin trullityyliin pukeutuneina. Ihan hyvä, että mulla oli vielä heidän siskopuolen pieneksi jääneitä vaatteita jemmassa:)

Koristeltiin myös pääsiäismunia, ja kokeiltiin öljyliituja tällä kertaa. Helpot lapsille ja väri tarttui hyvin. 3- ja 5-vuotiaat ei nyt kovin erityisesti taiteilleet, pääasia, että pääsivät tekemään, ja käyttämään väriä ihan mielin määrin.


(Käytin valmiita munia hetken matalalla lämmöllä uunissa, tuntuu, että väri tarttui siten paremmin munankuoreen, eikä pinta ollut sellainen "tahmainen".)

Jospa jokusen munan tyhjentäisi lisää, niin pääsee lapset koristelemaan vielä - ehkä jotain muuta tekniikkaa käyttäen.

Kertokaapas hauskimmat vinkit, miten te koristelette pääsiäismunat lasten kanssa!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti