sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Soodayllärimunien availua


Kuten edellisen postaukseni lukeneet tietää, tein lapsille muutaman yllätysmunat pääsiäiseksi vain soodaa ja vettä (sekä elintarvikeväriä) käyttäen. Päätin antaa lasten avata omansa nyt Palmusunnuntain kunniaksi.


Muutaman vuorokauden kuivuttuaan munat oli ihan kivasti kovettuneet, mutta sisältä vielä hieman kosteat. Annoin lapsille käteensopivat veitset avuksi, ja ne olivat ihan riittävät välineet. (Kauemmin kuivuneisiin saattaa tarvita enemmän voimaa - eräissä kemuissa rikottiin munia käteensopivien kivien avulla)


Munissa oli kivasti puuhaa, mutta ei ollut liian vaikeata saada ylläreitä esiin.


Hankin yllärit itse, joten olivat varmasti lasten mieleen, ja jotain sellaista, mitä tarvittiin.


Hivenen kostea soodamassa on kivan tuntuista. Hieman vettä lisäämällä voi hyvin muotoilla uudet munat jos tahtoo, tai murskalla voi leikkiä sellaisenaankin:) Ja talouskäyttöön loput, ainakin jos väriä on käytetty maltillisesti. Itse purkitan murskan tulevaa käyttöä varten.


Yksi muna tosin sulatettiin etikalla, koska se on jännää:D


En löytänyt suihkepulloani, joten lapset vuorotellen kaatoivat etikkaa munan päälle, ja se sihisi ja suli kuplien olemattomiin. Vain yllätyskapseli ylläreineen jäi jäljelle.


Tämä oli ainakin vanhimman lapsen mielestä jopa hauskempaa, kuin yllärimunan rikkominen. Tähän tarkoitukseen suosittelen kuitenkin askartelemaan pienemmät munat, ja sotkuun kannattaa varautua. (Hyvin pysyi tällä matalalla lautasella, mutta voi kuohua ylikin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti