keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vahaliitujen kierrätystä

Tässä pieni askarteluvinkki vahaliitujen uusiokäyttöön.

Tarvitset siis vain kuluneita/katkenneita liituja ja haluamasi mallisen silikonisen vuoan. Itse tein nämä synttärivieraille ja omaan käyttöön, ja teemana oli dinosaurukset, joten sen mukainen "konvehtivuoka".

Vanhoista vahaliiduista uusia


Dinosauruksen muotoisia vahaliiduista sai paloittelemalla vanhat liidut - ehkä valmiiksi rikkinäiset tai jämäpätkät - silikoniseen muottiin, ja sulattamalla n. 150 asteisessa uunissa.

(HUOM. Samaa muottia en käyttäisi enää elintarvikkeissa, joten älä "tuhlaa" lemppari suklaa/jääpalamuottiasi!)


Laita siis värikynänpätkiä koloihin mahdollisimman täyteen.

Laita vuoka sitten uuniin, ja anna massan sulaa. Voit lisätä liidunpaloja vielä kesken sulatuksen, jos massan pinta laskee paljon sulaessaan ja tasoittuessaan.

Kun koloissa on tasainen liitumassa, nosta vuoka uunista jäähtymään tasaiselle pinnalle.Sulanut massa jäähtyy sitten huoneenlämmössä takaisin kovaksi liiduksi, ja sen voi helposti irrottaa silikonimuotista.

Laitoin jokaiseen koloon kahta-kolmea eri sävyä samaa väriä, jotta niihin tulisi kivasti sävyeroja ja marmorikuviota. Myös monivärisiä voi tehdä, ja esimerkiksi sateenkaaren väriset yksisarvisliidut voisi olla ihanat joissain toisissa teemajuhlissa.;)

Laitoin sitten jokusen erivärisen liidun pieneen sellofaanipussiin, ja jaoin lapsen kavereille juhlan päätteeksi.


2 kommenttia: