sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Pasilan kivilinna


Teimme taas pienen iltaretken, ja tällä kertaa suuntasimme Pohjois-Pasilaan. Tarkoituksenamme oli käydä ihmettelemässä jännittävää kivilinnaa, joka sijaitsee aivan Ilmalan juna-aseman lähellä keskellä koivikkoa.


 Kivilinnaa olisi kiinnostanut tutkia lähemminkin, mutta alue on aidattu. Liikennevirasto on estänyt pääsyn linnaan vuonna 2016. Tyydyimme siis ihmettelemään aidan takaa, ja keksimään siitä tarinoita. Sen todellinen tarina on kyllä itsessäänkin kiehtova.Kyseessä ei ole vanha historiallinen muistomerkki, vaan yhden naisen omin käsin ja omalla luvallaan tekemä linnamainen rakennelma.Sinenmaa alkoi rakentaa kivilinnaa vuonna 1995. Hän myös asui linnaan rakentamassaan mökissä ympäri vuoden, kunnes se paloi vuonna 2008.
Kivirakennelmaa ympäröi noin 200 metriä pitkä risuista, hiekasta ja mullasta tehty puolesta metristä kahteen metriin korkea aitaus, jonka sisäpuolella kivilinna sijaitsee. Alueella on jopa usean tonnin painoisia kiviä aseteltuina rakenteisiin. Rakennelmasta löytyy muun muassa vankityrmä, pieniä kaariholveja sekä neljä metriä syvä kellari. Alueen halkaisija on noin 50 metriä.
 Jokseenkin uskomatonta, mihin yksi ihminen pystyykään, kun vain on tahtoa.
Aivan ihastuttava paikka - harmittaa tietysti, että lähempi tutustuminen ei onnistu. 


Oli tämä sitten moderni muinaismuisto, kodittomuuden symboli tai todiste siitä, että yksikin ihminen pystyy uskomattomiin suorituksiin unelmiensa toteuttamiseksi, niin joka tapauksessa näkemisen arvoinen paikka. Toivottavasti ei jää vallan rakentamisen jalkoihin.Maa-alueen, jolla linna sijaitsee, omistaa Suomen valtio, ja sitä hallinnoi Liikennevirasto, ja aitauksen sisäpuolelle pääsyyn voi anoa lupaa Liikennevirastolta.


2 kommenttia:

  1. Moi, tuo on tosiaankin ainutlaatuinen paikka, jonka soisi säästyvän Helsingin kasvukiimassakin. Siitä löytyy Adressit.com:ista adressi kivilinnan säilymisen puolesta. Ja tein bloggauksenkin: https://pertsanportfolio.blogspot.com/2020/05/pasilan-kivilinna.html

    VastaaPoista