lauantai 20. kesäkuuta 2020

Luontonäyttely Oodissa


Viime viikolla teimme pitkästä aikaa päiväretken keskustaan, ja saman tein kävimme sekä museossa että Oodin luontonäyttelyssä "Oodi Helsingin luonnolle". Näyttely löytyy osallisuustila Bryggasta, kerroksesta 1+.


 

Helsinki on hurmannut minut ennen kaikkea monipuolisella luonnollaan. Ei voi liikaa ylistää sitä, miten paljon meillä on täällä luontoelämyksiä tarjolla. Lisäksi vieläpä luonto on lähellä (helppo saavutettavuus julkisen liikenteen ja esim. venekuljetusten vuoksi) ja avoinna kaikille (monin paikoin huomioitu esteettömyys, ja pääpolut ovat leveitä)! Etenkin tänä keväänä yhä useampi on ehkä havahtunut samaan, joten näyttely on sikälikin ajankohtainen.


 

Näyttelyyn voi tuoda oman niittyaskartelun.


Näyttely on "pop-up -luonnonsuojelualue", jonka poluilla voi tutustua luontotarinoihin ja monimuotoiseen lajistoon. Todella kivannäköinen toteutus, ja taisi mennä läpi ainakin meidän puunhalaajalle:

 

Pitkospuut kutsuu lintulavalle bongailemaan. Saatat bongata siivekkäiden lisäksi myös jonkun muun :DKatso alas, katso ylös ja kurkkaa sisälle - tutkittavaa löytyy lattiasta kattoon.

  


 

Näyttelyyn on (vapaa) pääsy kirjaston aukioloaikojen mukaan ainakin syyskuun loppuun saakka. Hae tietoa kestävästä retkeilystä ja ideoita monipuolisista retkipaikoista, joita pääkaupunkimme on pullollaan. Katso ihmeessä myös koostamani retkipaikkavinkit täältä, ja tavataan poluilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti