Kristiinankaupungissa

Kanuunakallio, KRS

Kristiinankaupungista olisi kiva tehdä kattavampi postaus joskus. On kuitenkin vaikeaa katsoa kotikaupunkia turistin silmin, ja mielellään vietämmekin harvat ja lyhyet visiittimme mummolassa nähtävyyksien perässä juoksemisen sijaan.

Kesälomareissullamme ehdimme tällä kertaa käydä paitsi sukuloimassa, pienellä luontoretkellä Kanuunakalliolla, mustikkametsällä ja makkaranuotiolla Pyhävuorella sekä lähikaupungissa Kaskisissa ajelemassa lossilla!

Hieman suunnitelmallisemmalla reissulla ohjelmaa olisi järjestynyt enemmänkin, mutta onneksi käymme tuolla säännöllisesti!:) (Ilmatkaan ei olleet suotuisat, vaikka pahasti ei satanutkaan missään vaiheessa.)

Kaskinen on pieni kaupunki kohtuullisen ajomatkan päässä Kristiinankaupungista. Tällä erää kävimme vain lossiajelulla (lapsille se oli hurja elämys), jätskillä ja leikkimässä leikkipuistossa. Majakalla olisimme mieluusti vierailleet, mutta sitä varten olisi tarvinnut oman tai vuokraveneen, joten se tällä kertaa jäi. Harmi!
Lisäksi ihmettelimme isoa satamaa ja bongattiin rahtilaivoja! Mieleenpainuvinta oli tosiaan kuitenkin tuo lossi! :D


Kristiinankaupungissa käytiin Kanuunakalliolla ja luontoretkellä.

Luontokin oli hyvin erilaista, kuin etelässä. Monimuotoisempaa, vaikka luonnonläheisellä alueella asummekin. Oli kiva bongailla luonnosta kaikenlaista, ja vähän harmittaa, että esim. luontokortit jäivät kotiin!Yksi päivä menikin sitten taasen Pyhävuorella. Pyhävuori on meille aika perinteinen kohde!
Kävimme laavulla paistamassa makkaraa nuotiossa, ja samalla poimimme mustikoita sekä mustikkapiirakkaan että kotiintuotavaksi.Mustikkaa oli huomattavasti runsaammin kun omassa lähimetsässä, jossa vain muutama päivä aikaisemmin kerättiin piirakkamustikat. Voi kun olisi ehtinyt kerätä litroittain makeaa mustikkaa varastoon!


 

Muu aika meni sitten sukuloidessa, ja mm. kisuja ja pupusia hoivatessa:
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.