Kansallismuseo


Kävin kansallismuseossa nyt ehkä ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Lapsille visiitti oli ensimmäinen. Uutta museossa oli lapsille (5 vuotiaille ja vanhemmille) suunnattu työpaja Vintti. Kansallismuseon ulkotilat on meille tutut, sillä olemme käyneet kesäteatterissa ja joulukuusimetsässä alueella.

 

Nyt kuitenkin päästiin sisälle asti, ja kävimme jännittävissä näyttelyissä, kuten Valtakunta, Esihistoria, Julkinen ja kätketty Suomi, Studio Aleppo [Helsinki] jne.Itse en lapsena juuri museoista perustanut (ehkä ne myös olivat hieman erilaisia silloin), ja siksi onkin ihanaa, kun lapset innostuvat, kun ehdotan museopäivää! Helsingissä onkin monta ihanaa museota, ja varmasti vielä monta sellaistakin, jossa ei olla ehditty tai osattu käydä. 

Hienot ja erityiset esineet kiinnosti koko seuruetta, joten museokierros meni mukavasti!

Esihistorianäyttely oli kiehtova! Paljon jännää nähtävää ja kuunneltavaa. Oli vanhoja kirveenteriä, ja kaadettu puu, liikkuvaa kuvaa luonnosta ja  mm. sai katsoa "elävää mammuttia".

 


Digitaaliset esillepanot ja äänimaailmat toimii lasten kanssa erityisen hyvin. Huone, jossa pääsi painamaan ääninappuloita oli hyvin vaikuttava, ja henkiin heräävät kalliot jäi kaikkein parhaiten mieleen koko reissulta!

 

Ja sitten oli vielä Vintti!Vintti on tosiaan suunnattu yli 5-vuotiaille. 3-vuotiaskin sai kuitenkin paljon irti työpajasta, joten ei kannata jättää välistä.


Ajanmittaus kiinnosti poikia, kuten myös kirjaimien ladonta omille paikoilleen. Molemmat pojat ovat nyt erityisen kiinnostuneita kirjaimista, joten tämä leikki oli ihan mahtava! 


Kirjaimet valuivat liukuhihnalla, ja lapset laittoivat niitä lokeroihin.


 

Mikael opetti Danielille koulussa kirjoittamista!

 

Lisäksi kirnuttiin, jauhettiin ja kokeiltiin yhtä sun toista muutakin entisaikojen taloustöitä.

 

 


Kauppa oli Danielin yksi suosikki, sielä olisi leikitty pitkään!
 

Lisäksi koottiin historian henkiöitä ja rakennettiin esimerkiksi hirsimökkiä.

Rakentaa voi sekä pienoiskoossa, että vähän isommassakin. 


Mikael äänesti kuuluisinta suomalaista vaalikopissa.


Vaalivirkailija Daniel leimasi äänestyslipun, jonka jälkeen sen sai tiputtaa vaaliuurnaan.

 


Ja hevostakin hoidettiin, toki!


  

Daniel ratsasti maitolaiturille, ja Mikael kutoi mattoa kangaspuilla.


Mikael oli todella innoissaan matontekemisestä!


Vietettiin museossa pitkä päivä, mutta oli kyllä kivaa!

Kansallismuseon aukioloajat, Vintin aikataulu ja museolipun hinta kannattaa katsoa museon sivuilta.

Lapset pääsevät museoon ilmaiseksi, ja esimerkiksi itse sain opiskelija-alennuksen lipusta. Perjantai-iltaisin museoon pääsee ilmaiseksi, mutta ikävä kyllä Vintti on tuohon aikaan jo suljettu.

 


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.