Kalamiehen kaverisynttärit

21.23

Oli taas hauskat kemut:)
Kalastus oli 6-v. pojan valitsema teema, ja sen mukaisesti järjestin koristelun ja pientä ohjelmaa.


Järjestelyihin kuului yhteistä askartelua. Teimme saippuakuplatekniikalla kaverilahjojen pikkupusseihin merenalaista tunnelmaa.


Lapset puhaltelivat sinisellä elintarvikevärillä värjättyä saippuaa paperipusseihin.
Itse leikkasin kalasiluetteja pussien koristeiksi, ja liimasimme niihin paljetteja "suomuiksi". Lähestyvää vappua ajatellen pussukoihin laitettiin pikkuisen serpentiiniä ja vesi-ilmapalloja. Tikkari, hubba bubba ja "kalamiehen kaveri"-pastillit sopi aika kivasti kalamiehen kavereille kiitokseksi (toki pastillit oli bonus, kaikki lapset ei niistä tietty piittaa:))


Haavikalastuksella mentiin tällä kertaa:)


Lapset saivat nämä pussukat kalastusleikistä, ja harvalla säilyi kotiinlähtöön asti, joten vielä askartelin pienet lahjukset lähtöhetkeä varten.


Pikkuisissa ämpäreissä pieni askarreltu onki, ja muutama kala-irtokarkki! Näistä tuli oikein söpöt!Askartelin pikaisesti vielä pahvilaatikoista veneen lapsille kalastusleikkiin. Iso sininen lakana on vettä, ja magneettikalastuspeli sopi tilanteeseen täydellisesti. Hyvin nappasi kala :)


Väritysmahdollisuus oli myös valmiina, ja jokunen kävi osia kuvasta värittelemässä.


Pöytään laitoin "kalaa" suolaisina ja makeina kekseinä: Matoja on toki oltava, jotta sitä kalaakin saadaan:


Kakun koristeet tuli tehtyä ilman mitään ennakkosuunnitelmia vasta juhlia edeltäneenä yönä, joten olen tyytyväinen, että lapsista tämä oli super hauska ja hieno!  


Masaliisa muuntautui matokaivuukuutioiksi. Hauskat kerttislusikka-lapiot toimi erittäin hyvin tässä yhteydessä:
Puukuvioisista paperipilleistä tekee vaikka onkia.Eräällä retkellä lasten kanssa näimme rannassa osmankäämejä. Mikael huudahti huvittuneena, että "Nakkeja!" Siitäpä tuli mieleeni tarjota nakit osmankäämeinä kalamieskemuissa. Lisäksi ihana simpukkapastasalaatti oli kiva suolainen ja ruokaisa tarjottava:Vähän ujostutti päiväkotikavereiden edessä onnittelulaulu, mutta kynttilät on aina kiva puhaltaa:)


<3 Ihana-kamala hulina takana! Huippua, että niin moni kaveri pääsi käymään!14 kommenttia:

 1. Aivan mielettömät synttärit! Taidankin nappaa tämän idean myös meille. Meillä on innokas kalastajan alku, joten varmasti olisi mielissään tällaisista synttäreistä. Pienellä vaivalla aivan mahtava lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Kieltämättä pääsi aika vähällä vaivalla ja pienellä budjetilla, mutta saatiin mieleenpainuvat kemut aikaan siitä huolimatta.:)

   Poista
 2. Ihan mielettömän hyviä ideoita! Ja ennenkaikkea tuo kokonaisuus on aivan superhieno!!! WAU 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon!😘 Alkuun teema tuntui hieman hankalalta, mutta saatiin kuin saatiinkin aikaan aika kiva juhla:)

   Poista
 3. Mahtavia ideoita! Tuota saippuakupla-elintarvikeväri puhaltelua voisikin kokeilla lasten kanssa askartelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapset kun rakastaa saippuakuplia, niin saippuakuplamaalaus oli sitäkin hauskempaa:) Täytyy vaan tehdä enemmän värejä seuraavaa taidehetkeä varten!

   Poista
 4. Olipa hauska että vähän erilainen teema! Tyypillisiä on nämä spiderman jne.teemat pojilla nykyään. Vegaanilapseni ei nyt kalastamista tule teemaksi valitsemaan, mutta voisihan teema kuitenkin pyöriä kalojen ja meren ympärillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen ihan tyytyväinen, että pojat ajattelevat avoimesti teemoja mietittäessä, ja itsellänikin on mahdollisuus tehdä kemuista omannäköiset, kun ei ole rajattu mihinkään tiettyyn hahmoon tms.:) Toki supersankarijutut yms. saattaa tulla kyseeseen sitten, kun ikää tulee enemmän - meillähän ei vielä taistelujuttuja pahemmin katsella/lueta.

   Vaihtoehtoina pidin rinnalla "merimies" ja "meren alla" -teemoja, mutta ihan kivasti noita ideoita sitten tuli, ettei tarvinnut joustaa:)

   Poista
 5. Mistä ihmeestä olen löytänyt kaiken rekvisiitan? Olen kissojen ja koirien kanssa yrittänyt löytää... ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa rekvisiitasta (/askartelutarvikkeista) on hankittu aliexpressin kautta, ja jotain oli jo ennestään, kun pystyi kierrättämään merirosvojuhlista yms muusta jäänyttä välineistöä:) Toki on ihan Tiger, Tokmanni ja Hobbypoint edustettuna.

   Poista
 6. Kiitos paljon! Olen yrittänyt mm. juuri Tigerin ja Tokmannin kiertää, mutta tuloksetta. Tai sitten kiertelen ihan vääriä "osastoja". Pystyisitkö vielä antamaan hieman tarkempia koordinaatteja? :) Esim. lapiot, pikkuiset ämpärit, onget, verkot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuiset ämpärit on aliexpressiltä, hakusanalla esim. Mini tin bucket löytyy:) isommat taasen Tigerista.

   Onget (jos tarkoitat noita, jotka ämpäreissä kiinni) askartelin itse, keppejä, narua ja hopeapaperia plus pieniä kohoja (1 inch size Fishing Bobber haulla Alista nuo mitä käytin, mutta ehkä ihan suomikauppojen kalastusosastoltakin löytyy sopivia).

   Ja "decorative fishing net" löytyy koristekalaverkkoja:)

   Lapiolusikoita ostin silloin joskus ison setin jostain, enkä osaa sanoa, mistä sellaisia voisi nyt löytää. Tosin mulla on niitä vielä parikymmentä ylimääräisenä itselläni, jotka voisin laittaa eteenpäin tarvittaessa:)

   Poista
 7. Hei! Saitkohan edellistä viestiäni? Lapiot kelpaisivat mainiosti. Miten saan sinuun yhteyden? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Viesti ei varmaankaan tullut perille, laita vaikka sähköpostilla minnamari.uttula@gmail.com :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.