Vähän fiiliksiä lapsimessuilta

Meillä oli niin kiva messupäivä lasten kanssa lauantaina. Tässä hieman koostetta meidän hauskimmista hetkistä Lapsimessuilla.

Omasta mielestäni näissä messuissa on kaikkein parasta se, että lapsilla on paljon kivaa tekemistä siinä missä itse katselen kivoja tuotteita ja muita palveluja. Meillä meni oikeastaan niin paljon aikaa mukavissa puuhissa, että tarkempi tutkailu ja mahdollinen shoppailu jäi vähemmälle. Vähän toki harmittaa, kun missattiin ajan loppumisen vuoksi moni tuote, johon etukäteen ajattelin tutustua paikan päällä...

(Siksi kannattaisikin ottaa messukartta mukaan, ja oikeastaan suunnitella valmiiksi oma reitti haluttujen kiintopisteiden kautta. Tuttavien kanssa messuillessa ei nyt mitään järjestelmällisyyttä ollut, joten poukkoiltiin enemmän fiiliksen mukaan.)

Rauhallinen metsäretki kesken messuvilinän tuli ihan tarpeeseen. Lapset söivät tarjotut eväät laavulla ja tutkivat lähemmin luonnon aarteita. Mukaan saatiin Suomen ladun luontobingo - mikä muuten kivasti täydentää meidän kevätbingoa - ja ihania retkieväsvinkkejä.


Enimmäkseen kuitenkin leikittiin ja touhuttiin. Kaikkien pomppulinnojen ja muiden lisäksi Bobles-rata ja etenkin hauska donitsi viihdytti meidän nuorukaisia pitkään.


Maskottien halailun vastapainoksi saattoi voittaa pelkonsa ja hypätä asuntoauton katolta. 


Tulevaa kesää suunniteltiin mm. Muumimaailman ja Särkänniemen osastoilla.


Mikael sai valita messuilta itselleen synttärilahjan, ja löydettiinkin aivan ihana värityskirja "Tunteiden kirjasto". Mikael herkkänä poikana ihastui kirjan täynnä tunteita oleviin suloisiin eläinkuviin. Tämä on ihana apukeino tunnekasvatukseen. Vinkkinä muuten, että kirjasta voi ostaa kopiointioikeudellisen version. Miten hyvä ja koko ryhmää palveleva idea kevätlahjaksi päiväkotiin! 


Saatiin kalamiehen kanssa tutustua kalastukseen harrastuksena leikin kautta. Käteen jäi pieni opas ja askartelukirja.


Poliisin osasto oli kovin odotettu. Kovasti poikia jänskätti, kun heiltä otettiin sormenjäljet poliisiautossa. Kaiken kukkuraksi lapset pääsivät etsimään pallomereen piilotettuja värillisiä palloja. Hauska pikku kisailu, josta kaikki saivat Novelle lasten vesi -pullot palkinnoksi. Mikael kävi lasten liikennepuiston liikennekoulussa, ja lyhyen opetuksen jälkeen pääsi ajelemaan ajoradallakin. Hienosti ne säännöt pysyi mielessä, ja innolla odotetaan jo kesäretkiä varsinaiseen liikennepuistoon.

Pienoisrautatiet ja kauko-ohjattavat veti meidät hupicon:in puolelle. Lapset kokeilivat aikuisen avustuksella rc-autoja.Legomaasta edelleen hullaantunut Daniel innostui ehkäpä eniten Ninjago-ukosta, jolle näytti omia ninjaliikkeitään, sekä PiiPoon osastosta, jossa pojat rakensivat itselleen omat lego-ukot kotiinviemisiksi.Kiva touhuntäyteinen päivä jäi taakse, ja ihan hyvin olisi voinut tulla vielä seuraavanakin päivänä tutustumaan messuohjelmaan ja -osastoihin. Eläinystävätkin jäi meiltä ihan kokonaan paijaamatta. 😔

Olitko sinä Lapsimessuilla? Olisi kiva kuulla muidenkin lemppariosastoista tai tuotelöydöistä!:)

2 kommenttia:

 1. Lapsilla on näyttänyt olevan hauskaa! :)

  Itse kävin pikaiseen messuilla ja tuli tehtyä vaateostoksia (vaikka mitään ei pitänytkään ostaa). Meidän poika oli kipeänä niin ei menty koko perheen kanssa ollenkaan. Hieman harmittaa, kun siellä olisi niin paljon kivaa ollut 3,5-vuotiaallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli, ja toki oli myös raskasta, ja lapsia ei varsinaisesti tarvinnut edes houkutella lähtemään kotiinpäin^^
   Mukavintahan olisi, jos pystyisi yhtenä päivänä messuilemaan yksin, ja toisena lasten kanssa:) Varmasti olisin itsekin tehnyt vaateosastoilla heräteostoksia ilman vahdittavia;)

   Kiva myös, että löytyi jotain ostamisen arvoista alkuperäisestä suunnitelmasta huolimatta.:)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.