maanantai 25. heinäkuuta 2016

Herra Hakkaraisen talossa

Rakastan kaikkia etenkin satuihin perustuvia teemapuistoja ja -rakennuksia, joten kun kuulin Herra Hakkaraisen talosta, niin siitä tuli ehdottomasti sellainen paikka, jossa täytyy päästä lasten kanssa käymään. Yövyttiin sen verran lähellä, että ennen kotimatkaa Tampereelta Helsinkiin koukattiin vielä Sastamalan kautta.


Lasten täti tuli mukaan, joten hänen leikkiessään tytärpuolen kanssa itse sain keskittyä poikien kaitsemiseen ja leikittämiseen.

Herra Hakkaraisen oma koti ja majakka sekä kummitustalo


Talossa oli kivoja yksityiskohtia ja osa somisteista oli "rauhoitettu". Suurimmaksi osaksi kuitenkin talossa sai vapaasti leikkiä, ja siitähän lapset tykkäsivät! Muutama kohta rakennuksessa oli, johon ei pieniä sopinut päästää putoamisvaaran takia (ullakko, majakka ja kummitustalo käytiin vain katsomassa), mutta enimmäkseen paikka sopi kaikenikäisille. Mikaelia toki harmitti, kun ei päässyt vapaasti seikkailemaan (tai aikuisen kanssa, mentiin nyt pienimmän ehdoilla), mutta onneksi se mieli kohentui viimeistään vessassakäynnin jälkeen!:D


Kengät pois kun nukutaan!:)


Sisustus oli kyllä kuin satukirjasta! Itse katselin mielelläni hauskoja yksityiskohtia, ja jos ei olisi näin vauhdikkaat seuralaiset, niin olisin mielelläni laskenut montako Herra Hakkaraista sielä mahtoi nukkua milloin missäkin!

Sir Artturin ritarit

Hakkaraisen kodin lisäksi yläkerrassa oli myös ritarihuone. Se taisi olla meidän poikien lempparihuone!Liukumäki, linnanmuuri, takka, pyöreä pöytä ja lohikäärme! Ja vaikka mitä muita yksityiskohtia. Ja tietenkin ritariasusteet ja miekat leikkeihin. Tänne tultiin lopuksi vielä pidemmäksi aikaa leikkimään.
Kaikkien aikojen avaruus

Käytiin myös avaruudessa! Alakerrassa oli pimeä huone, jossa pääsi kuukävelylle ja avaruusbussiin lennolle.

Koiramäen lapset kaupungissa

Kaupungissakin käytiin.


Sekatavarakauppaa pidettiin hetki.
Lisäksi talossa oli kuunneltava Mauri Kunnas-näyttely.Hurjan hauskan autokirjan inspiroima autopiha ja Herra Hakkaraisen unissakävely


Herra Hakkarainen oli unissakävelyllä ulkona. Saatiin uninen halaus ja yläfemma!Alle 100 senttisten autorata oli siitä vähän hassu, että ei sielä ollut kulkuneuvoja alle 100 senttiselle:/ Mikael ajeli siinä pari kierrosta, ja kierroksen isompienkin radalla. Daniel joutui vain seurailemaan.

Tankille ensin!Ja itsepalvelupesulakin löytyi.
Poliisiasemallakin vierailtiin.
Bussi oli paras!Bussi oli matkalla Afrikkaan. Edessäpäin olisikin ollut Egyptinäyttely.

Kaikilla oli hauskaa Herra Hakkaraisen talossa, ja "Herra Hakkara" on yksi poikien lempparihahmoista ainakin tämän jälkeen. Varmasti satuhetkiin saadaan visiitin myötä lisää ulottuvuutta, kun lapset ovat olleet ihan konkreettisesti tarinan maailmassa. Kotona innoissaan toivat kirjat ja lelut näytille: "Herra Hakkara, olimme sielä!"

Hinta elämyspäivästä oli ihan kohtuullinen, 7-8€/hlö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti