perjantai 29. heinäkuuta 2016

Tiikeripäivä Korkeasaaressa

Meillä tuli vuosi täyteen Korkeasaaren vuosikorttilaisina tänään tiikeripäivänä. Noin vuoden mittaisesta kokemuksesta voi lukea aikaisemmasta postauksestani Korkeasaari vuoden ympari.

Meidän visiitti tänään oli vähän ex tempore. Aamupäivä oli varattu lastenjuhlille, ja niin oltiin suht myöhään liikkeellä, eikä näin ehditty näkemään ruokintoja yms.

Matkalla oli hieman tutkailtava aikatauluja, ja jouduinkin juosta Kulosaaresta melkein koko matkan Korkeasaareen, jotta ehdittiin nauttia muusta päivän erityisohjelmasta (bussi oli toki samoihin aikoihin perillä, niin aikaa ei pahemmin voitettu, kun ei sitä jääty odottelemaan).

Kiusoittelin lapsia, että kun otettiin heille leijona- ja tiikerikasvomaalaukset, että minä olen sitten vaaleanpunainen pantteri, kun posket saattoi hieman punoittaa rattaiden (+kahden kyytiläisen) kanssa paahteessa juoksemisen jäljiltä.:DLapset saivat toiveiden mukaiset maalaukset, ja kävivät tiputtelemassa kolikoita vapaaehtoisen maksun lippaaseen. En tiedä kumpi oli mieluisampi juttu:D

Lisäksi päästiin testailemaan tiikeripukuja, ja voi miten söpöjä pörröturkkeja sainkaan kuvata:) Ärrrr ja Murrrr!
"Auta!"

Tiikereiden määrä on vähentynyt maailmassa viime vuosikymmeninä hälyttävästi. Elintilan pirstaloitumisen ja kaventumisen sekä salametsästyksen vuoksi kaikki tiikerin alalajit ovat uhanalaisia. Kansainvälisen tiikeripäivän tarkoitus on muistuttaa tästä tosiasiasta, ja kerätyt varat käytetään mm. salametsästäjiltä suojaavien metsänvartijoiden palkkaamiseen sekä ympäristökasvatukseen Amurin alueella. 


Salametsästäjien kaatopeli oli poikien mielestä ihan paras, ja vaikka niiden kaataminen ei onnistunut niin millään, niin yrittämistä olisi jatkettu loputtomiin!:D Pinssit ja tarrat saivat palkkioksi hyvästä yrityksestä molemmat!


Tällä kertaa kierreltiin hyvin vähän alueella. Uudessa hämärätalossa käytiin nyt toista kertaa, se on lasten mielestä tosi jännittävä! Aavikkokettuja ei tällä kertaa nähty, mutta jotain muuta kuitenkin:Kilpparikurvissakin oli vilskettä. Tänään olikin (epä)mukavan kuuma. Ei ne kilpparit välttämättä kovin hitaita ole, tämäkin tuli pitkän matkan melko rivakasti meitä tervehtimään. Hyvä ettei aidan läpi tullut:)


Evästauko, kuvassa hieno uusi pinssi!
Samalla tsekattiin uusi vuohipiha, jota ei ole vielä avattu. Kovasti odotellaan!Tää on niin jännää!


Poikien ihkaekat pehmikset!


Ja katoppas kuka hengaili mukavasti ulkosalla. 


"Kukkuu" ...manulitarhassakin hieman liikettä.


Kotiinpäin lähdettiin veneellä, Hakaniemen suuntaan tällä kertaa. Päästiin sitten melkosuoraa bussipysäkille. Mukavan väljää oli paatissa ja henkilökuntakin aivan superystävällistä! Kiitos kivasta tiikeripäivästä, toivottavasti päivä keräsi hyvin rahaa Amurin alueen luonnonvaraisten kissapetojen suojeluun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti