torstai 14. heinäkuuta 2016

Lasten kaupunki


Senaatintorin kulmassa, Helsingin kaupunginmuseossa, on ihana Lasten kaupunki. Kävimme sielä uudelleenavaamisen jälkeen ensi kertaa viikko sitten, ja nyt tänään täydensimme pikavisiittiä, sillä kiersimme ekakerralla vain osan kaupungista. Jos muuten et ole vielä käynyt Lasten kaupungissa, niin kannattaa tehdä asialle jotain. Ehdottomasti parhaita kohteita, jossa ollaan lasten kanssa käyty, ja vieläpä ilmainen.


Lasten kaupungissa parasta on kaikki. Sinne pääsee ilmaiseksi, sielä saa leikkiä, sielä on mummola ja sielä oppii kaikkea kivaa. Äitillekin tulee niin nostalginen olo, vaikka aika nuori vielä onkin.;)


Lapset saivat päättää, mihin ensimmäisenä suunnistettiin, ja ekaksi halusivat yläkertaan ja kouluun.

Varmastikaan kansakoulussa ei ihan näin rennon leikkisää ollut...
Hiekalle harjoitellessa ei tarvitse tuhlata paperia. Aika ekologista;)


Lastenhuoneessa leikittiin aika kauan. Kannattaa varata hyvin aikaa kerralla, tai varautua käymään useammin, sillä kaupunki on niin kiva paikka, että aikaa menee silkkaan leikkimiseen ihan kauheasti. Ja leikkihän ei onneksi leikkimällä lopu, vaikka kävisi joka päivä!


Lasten leikkiessä itse saatoin tutkiskella vanhoja nukkekoteja, jotka ovat vitriineissä suojassa.


 

Ehkä parasta oli mummola. Sielä oli ekakerralla kamala vilinä päällä, mutta tänään oli rauhallisempaa, ja huomattavasti viihtyisämpää. Ihana 70-luvun tyyliin sisustettu huoneisto oli täynnä elementtejä lapsuuden mummolasta. Vaikka tosiaan 80-luvulla olenkin lapsuutta elänyt, niin moni juttu oli vähintään tuttua.


 


Lasten kaupungin alakerta, jossa käytiin vasta nyt, on ehkä vieläkin leikkisämpi paikka.

Pojat leikkivät mm. suutaria...


... ja lastasivat ja ohjasivat laivaa...
...tasapainoilivat pitkospuilla...


...ajelivat hepalla, ja ratsastivat possuilla...

 


...kävivät kaupassa, ja kirjoittivat sulkakynällä......sekä esittivät nukketeatteria, ja pukeutuivat komeisiin asuihin. 

 

Lasten kaupungissa on myös rauhallisempi huone, jossa voi rakentaa palapelejä ja lueskella lastenkirjoja. Leikkikin onnistuu isossa laivassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti