keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kekseistä linnaksi

Osallistuin tämän kesän keksilinnahaasteeseen tällä melko helposti toteutettavalla herkkuteoksella. Keksirakennelmat on ehdottomasti hauska ja persoonallinen tapa kruunata juhlapöytä, mikäli kakun leipominen ei innosta, tai se ei muuten vain maistu (monikaan ei niin piittaa perinteisistä täytekakuista, keksit uppoaa kaikenikäisiin).Aloin kasaamaan linnaani korkealle kakkualustalle, joten ihan ensinnä kohtasin ongelman. Miten toteutan linnan sisäänkäynnin. Laskettava ovi ei tällä kertaa sopinut kuvaan, linna on rakennettu jyrkänteelle, eikä niin suuri silta olisi kovin käytännöllinen. Portaat olisivat olleet tyylikäs ratkaisu, mutta ehkä kuitenkin puolustuksen kannalta ylös nostettavat tikkaat toimisi paremmin. Siihen siis päädyin.


Tikkaat on naruun pujoteltuja mini-tuc-keksejä. Kyseisiä keksejä käytin linnanmuurin ikkunoissa, portinvartijan kilvessä, tornissa ja puolustustasanteella.


Torni on tehty Dominoista. Dominoita on myös tasanteella, sillä linnaa voi hyvinkin käyttää samalla "tarjoiluastiana", mikäli herkkuja on enemmänkin, kuin itse linnan rakentamiseen menee. Tornin tähystyshuoneen seinät ovat Choco Moment-keksejä, ja ikkunoissa on Tuc-suklaapaloja. Tornista tuli hieman kaareva, Dominot kannattaa laittaa tarkasti tasapainoon, ja jos tornista tulee painava, niin kannattaa ottaa huomioon, että Dominot saattavat aueta helposti. 


Hahmot on tehty Daimista. Siis niistä kääreissä olevista Daimpaloista ja Daim-suklaanapeista. Yksi nappi päänä, yksi puolikas/käsivarsi ja yksi puolikas jalkaparina. Keskivartalona toimii yksi Daimpala (tai kaksi vastakkain, jos hahmolle tahtoo enemmän massaa). 


BelVita-keksejä löytyy paitsi tasanteelta, niin myös muutamassa muussa yksityiskohdassa. Kuninkaan kruunussa ja miekassa, sekä linnan kyltissä on jokseenkin leikeltyä "aamupalakeksiä". Yhden rouhean keksin varassa sopii jopa soudella. Laivasto seurannee perässä.


Linnassa ja sotilaiden käsissä on cocktailtikku-lippuja, ja laivan purjeet askartelin paperista grillitikun varaan.

Ja se itsestäänselvyys, minkä meinasin unohtaa mainita. Linnan koko rakenne on sulalla suklaalla yhteen muurattua Fanipala-keksiä. Portti on suklaanappeja, ja linnan sisäiset rakenteet Tuc-keksejä.Linnaan kului pari megapussia Fanipaloja. Pieni paketti Tuc-keksejä, pussillinen Mini-Tuc-keksejä, yksi pikkulevy Tuc-suklaata, jokunen Daim-pala, ja kaksi pötköä Daim-suklaanappeja. Yksi paketti Choco Moment-keksejä, yksi paketti BelVitaa, sekä pari pötköä Dominoita. Liimaksi riitti yksi levy Marabou-suklaata. Lisäksi hieman narua tikkaisiin ja liput yms. somisteet. Tasanteen toteutin kertakäyttölautasella, joka jäi hyvin piiloon keksien alle. Ylijäämääkin herkuista tietenkin jäi.
Meripuolustuslinnake

Valtakuntaa uhkaa vieraat sotilaat. Pystyykö Mondelezin ritarit puolustamaan linnaketta, vai joutuuko kuningas Daim antautumaan? Vahvakin linnake sortuu keksihampaan kolotuksesta, ja hyökkäyksen jälkeen meripuolustuslinnakkeeseen ei jäänyt ”kiveä kiven päälle”. Loppu oli kuitenkin onnellinen, jos linnaan hyökänneitä lapsia on uskominen.Kuningas puolusti herkkuaarrettaan:


Tässäpä tämä tällä kertaa, hauskaa oli, ja lapset tykkäsivät kovasti. Ruualla ei saa leikkiä, mutta herkuilla sitäkin enemmän.

Siitä vain linnaa rakentamaan, lapsille tai lasten kanssa, hauskaa on sekä tehdessä, että syödessä. Pienempikin riittää varmasti, tästä riittää aika isolle joukolle nimittäin.:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti