maanantai 4. heinäkuuta 2016

Mansikanpoimintareissu lasten kanssa


Lauantaina oli upea päivä, ja sopivasti meillä ei ollut ihmeempiä menoja. Siispä mansikkakauden ollessa kovassa vauhdissa, mekin päätettiin vuosittainen mansikkamaavisiitti tehdä. Tai ei se ihan vuosittainen ole, aina ei olla ehditty poimintahommiin.

Valitsimme kohteeksi Varpulan luomutilan luomumansikan ja kivan ympäristön vuoksi. Viime kesänä käytiin mansikkariehassa Varpulassa, ja se oli niin kiva tapahtuma, että koettiin helpoksi mennä sinne.

(Tänä vuonna rieha ikävä kyllä jäi välistä varhaisen ja työllistävän mansikkakauden vuoksi.)

 

Mansikka on makeaa ja sitä on riittävästi:) Ilman sen suurempaa lastenohjelmaakin tilalla on paljon ihmeteltävää lapsille. Pitkät mansikkarivit ovat elämys jo itsessään, mutta pienet saattavat siihenkin kyllästyä, jolloin on hyvä, että voi välillä tehdä poimimisen lisäksi muutakin.

 

Vaikka kovin tehokasta lasten kanssa poimiminen ei ole, niin on se kyllä arvokasta. Tätä puolta maailmasta kaupunkilaislapset harvoin näkee, saatika kokee. Itse olen kasvanut mansikkamaiden ympäröimänä, ja tiedän, ettei ruukkumansikka parvekkeella ihan vastaa kokemusta. :D

Lapset näkevät missä mansikka kasvaa, ja saavat kerätä (ja vähän maistellakin) ihania herkkuja sen mitä jaksaa. Ahkerasti lapset puskia kävivätkin läpi, ja ämpäriin kertyi mansikkaa. 

 

Vaikka keruu sujuikin ihan hyvin lasten (2- ja 4-v.) kanssa, niin puolivälissä kävin hieman katselemassa ympäristöä heidän kanssaan, isin jäädessä poimimaan. Pellonreunat kasvoivat kauniita kukkia, ja lapset ihastelivat perhosia. 

 


Lampaat ihastuttivat pikkumiehiä. Tovi istuttiin ja seurattiin niiden ateriointia.  

Hauska oli seurata kanojakin. Mikael vaan kovasti ihmetteli, missä kaikki tiput ovat...? Meidän tarkoitus oli viettää kivaa kesäpäivää lasten kanssa sen suurempia saaliita havittelematta. Paikka oli siinä mielessä juuri täydellinen. Mansikkaa kertyi nopeasti, ja kolmen kilon saalis oli odotettua parempi. 


 

Tilalla on myös kesäkahvila, jossa saattaa herkutella mansikkakakulla ja -mehulla. Kahvilaa hoitaa tällainen ihana kaveri.


Me ei nyt maisteltu kahvilaherkkuja tällä kertaa, mutta kotona oli tehtävä mansikkakakku poikien iloksi.
Mansikkamatka kannattaa tehdä pian, satokausi on kuulemma runsas, mutta lyhyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti