Kesäsuunnitelmia

22.56
Monessa blogissa on jo julkaistu kesäsuunnitelmia. Ensimmäiset lämpimät päivät ja lähestyvä lomakausi näkyy selvästi - on ihana suunnitella ja fiilistellä tulevaa kesää.

Pakko sitä on itsekin vähän makustella tulevia kesärientoja!
Pääasiassa vietämme kesää Helsingissä ja lähialueilla, mutta tilaisuuden tullen reissaamme kyllä kauemmaskin. Laitan alle omia menovinkkejä ja -suunnitelmia, saa ottaa omalle listalle, nää on enimmäkseen hyväksi koettuja juttuja!:) Linkitin aikaisempiin postauksiin sellaiset kohteet/tapahtumat, joissa olemme käyneet, ja joista olen lyhyen blogihistoriani aikana kirjoittanut.

 • Aloitamme kesänvieton tulevana sunnuntaina Skidit Risteilyllä. Vietämme hauskan laivareissun välissä kesäpäivän Tukholmassa - luultavasti Junibackenin satumaailmassa. Vastaavalla reissulla ei ollakaan  vielä aikaisemmin käyty, mutta odotukset on kovat! Saattaa sitä paitsi jäädä meidän ainoaksi ulkomaanreissuksi, vaikka eihän sitä koskaan tiedä:)

Henkilön Minnamari Uttula kuva.
IMG_3812.jpg 
IMG_7787.jpg
 • Juhannuksena matkataan maalle mummolaan, ja mikäli juhannussää sallii, niin se tarkoittaa grillaamisen ja ulkosaunan lisäksi telttailuhommia. Viime vuonna vietimme juhannusta Oittaalla, suosittelen! Menisimme uudelleen, mikäli jäisimme kaupunkiin.
IMG_8531.jpg IMG_5346.jpg
 • Kalastamaan täytyy päästä. Olisi ihanaa, jos pojat onnistuisivat nappaamaan ekat kalansakin<3
IMG_8796.jpg
 • Maakuntamatkailua enemmän tai vähemmän. Saa nyt nähdä, miten aika ja matkakassa riittää, mutta on ihana hypätä autoon ja käydä tutustumassa kaupunkeihin ja nähtävyyksiin lähiseudun ulkopuolella. Tai ainakin pitkillä automatkoilla pysähtyä ex tempore vierailla paikkakunnilla.
IMG_8732.jpg
IMG_1161.jpg IMG_2610.jpg
 • Tutustutaan kotikaupungin nähtävyyksiin; suunnitelmissa Sightseeing-risteily sekä Hop-On Hop-Off-bussiajelu. Ei kaikkia paikkoja kannata turisteille säästää, meilläkin on paljon opittavaa kotikaupungista! Jälkimmäisestä meillä ei ole vielä kokemusta.
IMG_9356.jpg

 • Rannoilla vietetään aikaa tietenkin, viimevuonna testailtiin muutamia paikallisia rantsuja (Hietsu, Aurinkolahti ja Kallahti), mutta joitain jäi vielä tälle vuodelle testattavaksi.
IMG_0287.jpg IMG_9190.jpg
 • Samaten tehdään luontoretkiä. Lapset nauttivat tutkimusmatkoista luonnonpuistoissa ja metsissä, ja siitä saa kyllä itsekin paljon irti.
IMG_7777.jpg
 • Kesäfestarit kuuluu tietysti asiaan, eikä niistä kannata perheellistymisestä huolimatta tinkiä! Me ollaan käyty monilla lasten ja perheiden festareilla, mutta ainoa ihan varma valinta tälle kesälle on Skidit Festarit. Olen saanut fiilistellä ihanaa festariohjelmaa jo jonkun aikaa, ja tuskin maltan odottaa. Ulkoilmakonsertit, katuruoka ja rennon kaupunkipäivän fiilis yhdistyy tapahtumassa ainutlaatuisella tavalla, ja mukana on niin ulkoilmadiskoa kuin muutakin kivaa koettavaa.
 • Lasten taidefestivaali Hippalot on myös harkinnassa, jos samalla viettäisi aikaa Hämeenlinnassa muutenkin. Pojat voisivat innostua visiitistä linnassakin.

 • Elokuussa juostaan Minimarathon. Esikoisella jo kaksi "juoksukilpailua" takana, ja hän on nauttinut niistä suunnattomasti! Myös Danilla oli ekakerrallaan hauskaa, ja ilmoitinkin pojat heti ensimmäisten joukossa tulevaan tapahtumaan. Hintaporras nousee kuun vaihteessa, joten kannattaa käydä heti ilmoittautumassa.
IMG_0815.jpg
 • Maaseutumeininkiä, ainakin jollain kotieläintilalla täytyy käydä. Fallkulla on lähellä, ja siellä tuleekin aina välillä käytyä. Haltialassa käydään harvemmin, voisi siis olla kesäretken paikka. Högnäs farmin Kristiinankaupungissa on myös ihana luottokohde, mikäli yhdistämme mummolareissuun. Käydään myös mansikkapellolla, ehkäpä Varpulan luomutilalla jälleen, ja saatamme käydä poimimassa myös omenoita, kukkia, herneitä ja vaikka maissia. Saa antaa vihjeitä kivoista "julkisista pelloista/puutarhoista/tiloista" :)


IMG_6406.jpg


 • Kesäteatteri. Parin kesän perinne on käydä katsomassa joku lapsille suunnattu teatteriesitys. Viime kesänä käytiin katsomassa Teatteri Tuikkeen Mosasauruksen arvoitus. Mitähän tänä vuonna?
IMG_0937.jpg • Lasten liikennekaupungissa täytyy käydä ensinnäkin siksi, että sielä on kivaa, ja siksi, että sielä on kätevä opettaa käytännön liikennesääntöjä juuri pyöräilemään oppineelle 5-vuotiaalle.
IMG_3923%20-%20Copy.jpg
 • Huvipuistopäivä kuuluu kesään. Me harkitaan Linnanmäen ja Särkänniemen välillä. Lisäksi haluaisin viedä lapset vielä ainakin Muumimaailmaan. Viime vuonna käytiin Sastamalassa Herra Hakkaraisen talossa, suosittelen! Ensikertaa aiomme vierailla myös PuuhaPark:issa Vihdissä.
 • Korkeasaarta suosittelen enemmän kevät- ja syksyaikaan,  ja nyt vuosikortittomana ajoitamme itse mahdollisen visiitin syksyyn.

IMG_7595.jpg

 • Mattolaiturilla mattojen pesu on melkein elämys, ja eiköhän ne matot taas pesua kaipaakin.
IMG_7255.jpg
 • Pyöräillään, lautaillaan, pelataan ja pallotellaan. Meillä on mahtavat ulkoilumahdollisuudet ihan vieressä, joten on missä rymytä. Ja mitäs muuta, leijanlennätys, saippuakuplat, vesi-ilmapallosota, perinteinen vesisota, muut kesän ulkoleikit ja pelit, sekä erilaiset aikatauluun passaavat kesätapahtumat. Esimerkiksi Helsinkipäivänä 12.6. on vaikka mitä ohjelmaa, ja valitseminen tulee olemaan vaikeaa.
IMG_8709.jpg  

Siinä näin alkuun:) Mitähän suunnitelmia teidän kesään kuuluu? Mahtoiko listassani olla jotain, minkä lisäsit suunnitelmiisi? Jakakaa ihmeessä omia vinkkejänne:)


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.