Ilmailumuseo - pikkupoikien taivas

Me käytiin viime viikonloppuna Suomen ilmailumuseossa katsomassa monenmoista lentovälinettä. Tiesin kyllä, että poikia varmasti kiinnostaa lentskarit, mutta yllätyin kuinka innoissaan olivat. Mikael etenkin, taisi ihan täristä innosta:D Elämystä ei siis vähentänyt se, että suurinta osaa koneista sai vain katsella.

Kokeiltavaakin oli toki tarjolla, ja ihan sopivassa suhteessa. Esimerkiksi lentokonesimulaattori, jota poikienkin oli päästävä kokeilemaan, vaikka kovin menestyksekkäästi eivät lentäneet (no ei kai aikuisten koneella).Lentokoneita (matkustus- harrastus-ja sotilaskoneita) kaksi hallia kattavassa museossa on n. 70, ja lisäksi vielä monenmoista muuta ilmailuun liittyvää esineistöä.

 
Päästiin matkustajakoneen sisälläkin käymään - yksi Miksun unelma kävi siis toteen. Vielä kun pääsisi oikeasti lentämäänkin!

Leikkipihalla oli sitten leikittäväkin lentskari, ja pikkumiehet kyyditsivät äiskän mm. Afrikkaan.
 Leikkialueella oli toki myös hiekkaleikkipaikka ja karuselli.


 Ison koneen alla pientä poseerausta. Kone ei nyt mahtunut puoliksikaan kuvaan:D


 


Ilmailumuseo taisi mennä Mikaelin suosikkimuseoiden ykköseksi. Hän halusi vielä lähtiessä lipunmyyntiin kertoa, että nähtiin paljon hienoja maisemia (museohalleissa siis:D). Pojille ostettiin pienet lentokonelelut muistoksi.

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.