Päivälehden museon oppikirjaseikkailu lapsilleMeillä oli tänään lasten kanssa yhteinen vapaapäivä, ja käytettiin se mukavasti käyden keväisellä luontoretkellä (kevään merkkejä bongailemassa siis) ja Päivälehden museossa. Ei ole kovinkaan pitkä aika viime käynnistä, joten keskityimme lähinnä meille uuteen lastennäyttelyyn.

"Viisi ihmeellistä aarretta -näyttelyssä esitellään suomalaisia oppikirjankuvittajia ja heidän töitään. Sisustusarkkitehti Leena Carelsen suunnitteleman näyttelyn värikäs ja vuorovaikutteinen maailma perustuu suomalaisten oppikirjojen ja lapsille suunnattujen tietokirjojen kuvituksiin. 
Elämyksen täydentää kirjailija Jukka Laajarinteen käsikirjoittama juonellinen seikkailu, joka kuljettaa näyttelyvieraan niin Lappiin, Amerikkaan kuin menneiden vuosisatojen Suomeenkin. Entä mitä ovat ne viisi ihmeellistä aarretta? Se selviää seikkailun lopussa!"Näyttely oli ihan ensinnäkin  todella kivan näköinen, ja oli helppo heittäytyä leikkiin ja seikkailuun. Hauskoja tehtäviä - jotka jotenkuten onnistuivat pitämään touhukkaat lapsukaisetkin keskittyneinä - oli kiva ratkoa leikin lomassa.Yksi lasten ihan ehdoton lemppari oli laiva, joka liikkui laiturilta  vastarannalle köydestä vetämällä. Siinä purjehdittiin edestakaisin ja taas takaisin varmasti aika monta kertaa!


 
Faktat ja fiktio kulki rinnakkain, kun lapset seikkailivat oppikirjoissa. Historiaa, matematiikkaa, vanhoja uskomuksia, kasvitiedettä, maantietoa ja vaikka mitä muuta voi oppia jopa vain leikkimällä.


 


Lapset olivat kiinnostuneita kaikesta näkemästään, joten paljon opittiin ns. käsikirjoituksen ulkopuoleltakin.


Toinen selkeä suosikkijuttu oli "Lapissa". Lapset kiipesivät tunturille ja laskivat rinnettä alas monta kertaa.Lopuksi lähdettiin vielä kuumailmapallolla pienelle kielimatkalle.
Ratkaistiin yhdessä salakirjoitus, ja siitä lapset saivat vielä diplomit mukaan. Ihan mahtavaa! Ja kyllä pojat olivat ylpeitä omistaan.:)


Käykää ihmeessä katsomassa ja tutkimassa itse. Viisi ihmeellistä aarretta -näyttely on takuuvarma elämys.

Kotiin lähdettiin "maisemareittiä"!


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.