sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Vierailulla Presidentinlinnassa


  

Käytiin eilen lauantaina Presidentinlinnassa, kun juhlavuoden kunniaksi järjestettiin taas avoimet ovet. Edellisen kerran kävimme kenties vuonna 2010 miehen ja tytärpuolen kanssa, joten pojat olivat nyt ensikertaa pressanlinnassa. Tällä kertaa lapsille oli ihan ohjelmaakin, nimittäin valokuvasuunnistusta, josta "palkinnoksi" sai sitten poislähtiessä namit.

Jonotusaika oli varmaan toista tuntia. Pojat jaksoivat hienosti, mutta siinä oli kyllä apuna kännykkä ja Pingu-ohjelma youtubesta:) Pojat saivat kuitenkin tutustua ihan kunnolla yhteen suomalaiseen kansallislajiin, jonottamiseen! Onneksi keli oli hyvä, ja lasten mielestä linnakeikka oli sen odottamisen arvoista:)

  

Kultaa ja kimallusta<3 Pojat tykkäävät "kristalleista", joten linnassa oli paljon ihasteltavaa.


Parvelle, jossa oli presidenttien puolisoiden muotokuvia, pääsi ilmeisesti ensimmäistä kertaa.
Mikael otti bongaustehtävän kovin vakavasti,
ja onnistui löytämään muutaman kuvan ihan itse.
Jokusen yksityiskohdan kanssa hän tarvitsi hieman apua.
 





Presidentinlinnassa oli kyllä enemmän nähtävää, kuin muistinkaan. Ehkä oma "turistisilmä" on kehittynyt tässä liki kymmenessä vuodessa:D

 


 
Esille oli laitettu kauniit kattaukset.

 

Leijona oli tietenkin Mikaelin suosikkijuttu koko linnassa. Se oli myös bongauslistassa, ja Mikael näki sen heti salin toisesta päästä. Löytyipä se sisäinenkin leijona, kuten kuvasta näkyy!:)

 

Presidentinlinnan tutustumiskierros alkoi Mariankadun aulasta ja kulki Atriumin, Valtiosalin ja Peilisalin läpi Goottilaiseen saliin, presidentin työhuoneeseen ja Keltaiseen saliin. Poistuminen tapahtui Pohjoisesplanadin portista.






 

 ¨

Presidentti Mauno Koiviston muistolle.





Tuleva työhuone? ;)





 

Kierroksen päätteeksi palautimme bongauslistan (saimme sen kyllä muistoksi) ja pojat saivat namit:)



Lapset olivat ihmeissään paikallaan seisovista vartiomiehistä.:)

 




Ihmiset olivat muistaneet poisnukkunutta Koivistoa tuomalla linnan portille kukkia ja kynttilöitä. Presidentinlinnassa oli myös suruliputus.


Vierailun päätteeksi kävimme vielä piipahtamassa Kaupunginmuseon synttäreillä. Pientä diskoilua, ilmapalloja ja Helsingin historian ihmettelemistä ennen kotiinlähtöä. Kiva päivä takana!

Suosittelen käymään Presidentinlinnassa, mikäli avoimia ovia tulevina vuosina järjestetään. Kannattaa vaan varautua hyvin pitkään, kortteleiden ympäri kiemurtelevaan, jonoon.

Kävittekö te Presidentinlinnassa näiden avoimien ovien aikana? Tai oletteko käyneet aikaisempina vuosina? Millainen kokemus se oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti