Kotityölista lapsille

12.12
Lapsia on välillä vähän vaikea motivoida kotitöihin, ja osin ihan siksi, että he eivät välttämättä täysin vielä hahmota annettuja tehtäviä. Tein pieneksi avuksi kuvallisen listan heille (3- ja 5-v.) sopivista kotitöistä. Meidän listassa siis "kerää lelut", "kerää pyykit", "ulkovaatteet paikoilleen", "kerää roskat", "pyyhi pölyt/tasot", "imuroi".

Taitoin yhden a4 kartongin keskeltä, ja leikkasin toisen puoliskon kuudeksi suikaleeksi. Piirsin kuvat eri tehtävistä ja liimasin ehjään puoliskoon.


Kiinnitin tehtävälistan jääkaapin oveen toistaiseksi vain irtomagneeteilla. Ajattelin jotkut näppärät tarrat/tarranauhapalat laittaa niin, jotta "luukut" saa kiinni ilman magneetteja, ja listaa voi pitää ihan seinällä tai muistitaulullakin.

Lapset voivat kunkin tehtävän suoritettuaan sulkea luukun, ja siirtyä seuraavaan. Piirsin vielä palkkion luukkujen nurjalle puolelle, joten se tulee näkyviin, kun luukun sulkee. Lapset voi siis kerätä taskurahaa kotitöillä (5-50 snt/tehtävä). 

Kiva tarra luukun takana voisi myös innostaa, tai "palapeli". 

Palapeliin: Piirrä (tai tulosta ja liimaa) joku kiva kuva kääntöpuolelle ennen paperin leikkaamista. Kuva leikkaantuu osiin, ja lapsi rakentaa kuvan suorittaessaan tehtäviä. 


Samaa ideaa voi käyttää erilaisina muistilistoina lapsille muidenkin rutiinien opetteluun.

Vinkki: Valmiita kuvia kannattaa selata ja tulostaa vaikka papunetistä!

2 kommenttia:

Sisällön tarjoaa Blogger.