torstai 5. toukokuuta 2022

Vappuherkkuja!

Mainitut tuotteet saatu: Dr.Oetker/
Rianno Communications

 

Vappuna meillä oli perinteisesti itsetehtyä simaa (tällä kertaa sitruunan lisäksi käytimme karambolaa ja mansikkaa maustamisessa) sekä munkkeja. 

Ihan tavalliset ja taivaalliset munkkirinkilät onnistui hyvin tällä ohjeella. Ja koska sain ihan mahtavan tarvikesetin Dr.Oetkerilta (osin pr-lahjana, osin voittona arvonnasta), niin innostuin tekemään yhtä ja toista muutakin vapun kunniaksi.

Munkkitaikinasta riitti hyvin sekä tavan reikämunkkeihin, että täytettäviin versioihin. Täytin siis osan munkeista mansikkahillolla ja kuorrutin sekä koristelin eri tavoin. Nämä hauskat suukoristeet (sugar smile) oli lasten lempparit!

 

 Kuorrutteen loppuessa koristelin viimeiset vappuaiheisesti ilmapalloilla ja serpentiinillä (käytetty tuote: Unicorn writing icing).

 

Mansikat dippasin valkosuklaaseen ja  strösseleihin (Queen mix).

 

Sain Dr. Oetkerilta hyvät tarpeet kuppikakkuihin, joten leivoin myös sitruunamuffineja.


Hyvä ja helppo sitruunamuffini -resepti:

125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon vielä sitruunamehu ja -raaste.

Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasolla noin 17-20 minuuttia koosta riippuen.


Ensimmäiset saivat tuorejuustokuorrutteen ja hempeän sydänkoristelun, joka toistaa söpöjen yksisarvisvuokien värimaailmaa. Kuorrute syntyi helposti ja nopeasti Buttercream -kuorrutejauheseoksella. 


Jauheseoksella on eri käyttötapoja, ja toiseen satsiin kokeilin vielä yksinkertaisempaa voikreemiä (jonka myös värjäsin ja maustoin).

 

Vuokien teemaan sopi hyvin myös sateenkaarikoristelut.
Voikreemikuorrutteesta värjäsin osan taivaansiniseksi elintarvikevärillä. Sateenkaarikarkkinauhan juurelle pursotin värjäämätöntä kuorrutetta pilviksi. Sateenkaaren päästä saattaa löytyä jopa kultainen aarre. 


 

Näistä vappuherkuista riitti pitkään, ja kaveritkin ovat päässeet osingoille.


 

Muista vappuruoista: perunasalaatti ja nakit jätimme väliin, mutta sen sijaan grillattiin hyvin!


 

Toivottavasti sullakin oli hyvä vappu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti