keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Lahja varhaiskasvattajille kettumaiseen tyyliin

Nuorimmaisen kanssa olisin niin ikään tehnyt purkin, jonka olisin koristellut joko kettuhahmolla taikka autolla. Siinä nimittäin kaksi asiaa, mistä meidän kuopus tunnetaan. Autoihin hän on ollut ihan hulluna (jos voi sanoa) pienestä pitäen, ja viihtyy paljon juurikin autoleikeissä. Kettu sen sijaan on rakkaus nro.1, ja se näkyy hyvin myös päiväkotielämässä. Auto olisi ollut sinänsä helppo, että ylimääräisiä pieniä autoja olisi varmasti löytynyt askartelutarpeeksi kotoa. Kettuja sen sijaan ei niin helposti löydy.

 

Sattumalta kävelin kuitenkin askarteluliikkeen (Sinelli) ohi kun huomasin ikkunassa hamahelmimuotin, joka muistutti kettua. Se oli tietty ostettava, ja hieman sopivansävyisiä putkihelmiä myös. Kolmevuotias pääsi itse askartelemaan, (yhdessä pohdittiin toki värien paikat) ja lopuksi silitin valmiin kuvion ja liimasin kuumaliimalla taakse magneetin. Näistä tuli niin kivoja, että tehdään varmasti lisääkin kettusia niin itselle kuin lahjoiksi!


Kettukarkit ketutukseen olisi voinut toki antaa purkissa kuin purkissa, mutta nämä ihanat peltipurkit olivat niin ikään todellinen vahinkolöytö. Purkin värit ja kuvitus sopi niin hyvin teemaan ja kokonsakin puolesta tämä oli kuin tehty meidän kettumagneeteille. Ja mikä parasta, magneetti napsahtaa kiinni peltipurkkiin, joten ei tarvinnut miettiä, miten lahja pysyy kasassa ja hamahelmiteos ehjänä.

Purkeissa oli keksejä, mutta sisällön vaihdoin kettukarkkeihin (keksit eivät olleet mitään erityisen hyviä ja karkit olin hankkinut jo valmiiksi - muuten toki keksilahja olisi ollut ihan hyvä sekin!) Keksipurkit löytyi Tokmannilta.

 Lopuksi vielä hassutteleva kortti, kiitoskirjoitus takana kera hyvän kesän toivotuksen. Lisäsin siihen vielä, että jos välillä kuitenkin ketuttaa, niin ota tästä karkki!
 (Korttien kettutarrat Kenkämaakarin käsialaa - ostin lapsimessuilta Mega-ketutuspussin täynnä ihanan kettumaisia tarroja)

Tämän vuoden kiitoslahjat koko kolmikolta. Kettupurkkien lisäksi ekaluokkalaiselta opelle välkkypurkki ja kolmasluokkalaiselta dinopurkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti