tiistai 24. toukokuuta 2022

Lahja opettajalle - dinosaurusaihe


Kymmenvuotias rakastaa dinosauruksia, ja Jurassic-teema kulkee vahvana mukana leikeissä ja tarinoissa. Juuri vietimme samalla teemalla synttäreitä, joten oli aika luontevaa tehdä lahjat dinomaiseen tyyliin. Minusta on kiva, että lahjan antaja näkyy lahjassa, ja tässähän se näkyy.

 

Pääsin myös hyödyntämään synttäreitä varten hankkimaani rekvisiittaa. Purkkien kanteen kiinnitetyt dinokoristeet jäivät oikeastaan käyttämättä juhlissa. Puiset jalanjäljet olivat pöytäkoristeena ensin, ja nyt kiitoskorttina.


Piirsin mustalla tussilla leffalogoa vastaavan kuvan ja kirjoitin monitulkintaisesti, että
"Teaching is a walk in the park"
(Vapaasti suomentaen: Opettaminen on kuin kävely puistossa)

Mielikuva puistokävelystä on ilman dinosaurusviittauksia varsin herttainen, mutta leffat tuntevana merkitys muuttuu melkoisesti. Oppilaat ovat varmasti enimmäkseen oikein herttaisia myös, mutta uskon, että ainakin välillä opettaja voi kuvitella kouluttavansa pariakymmentä velociraptoria. 😉
Purkkeihin valikoin kultaisen ja ruskeansävyisiä herkkuja. Löysin niin nätit puukantiset purkit, että ainakin omaan silmään näistä tuli kauniit näin. Dinokoristeet olivat myös kätevästi jo valmiiksi kauniin kultaiset.


Purkki on helppo toteuttaa myös ihan tavallisilla pikkuleludinoilla (tai jos dinot ei ole "se juttu", niin eläin, auto tai muu tarpeeksi pieni lelu sopii myös - itse meinasin tehdä keskimmäisen kanssa vastaavat urheilijafiguureista ja nuorimmaisen kanssa kettu- tai autoleluista heidän kiinnostuksenkohteidensa mukaan).

Lelun voi maalata, ja jos purkkina käyttää esim. kierrätettyä peltikantista säilykepurkkia, niin maalaa samalla värillä myös kansi (Esim. spraymaali toimii hyvin ja lempparivärit käyttöön!).


Tässä vielä havainnollistava kuva purkeista, jotka tein aikanaan viidakkojuhliin - kansi ja lelu spraymaalattu kultaisella.


Tässä vielä samassa kuvassa kolmen lapsen lahjat tälle keväälle. Dinopurkki esikoiselta, välkkypurkki keskimmäiseltä ja kettupurkit kuopukselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti