tiistai 18. elokuuta 2020

Taivaskallio

 

Taivaskallio.
Miten on edes mahdollista, että seikkailimme tänne vasta ekaa kertaa tänä kesänä.


Suunnistimme puistoon metsäpolkua pitkin, mikä ei ehkä ollut se rattaiden kanssa kulkevan paras vaihtoehto. Mäen päältä paljastuvat "linnoitteet" innostivat isommat lapset juoksujalkaa tutkimaan paikkaa lähemmin.  


Oli taas huippua, miten poikien mielikuvitus villiintyi, ja ihan tavallisesta puistovierailusta tuli elämys.

 

Taivaskallio on korkea kukkula Käpylässä. Taivaskalliolla toimi sotien aikana (1939-1944) raskas ilmatorjuntapatteri Taivas. 
Monet vanhat ilmatorjunta-asemat muistuttavat alueen historiasta. Kovin synkäksi ei silti voi paikkaa sanoa, ainakaan näin kauniina kesäiltana. Täällä lasten leikkiessä, nuorten hengaillessa ja koiranulkoiluttajien ohikulkiessa tulee kyllä fiilis, että pitkälle on päästy siitä, mitä joskus on ollut.

Ilmatorjunta-asemista yhdessä on sinetöity ilmatorjuntatykki (76-millinen tsekkoslovakialainen Skoda). 

 


Tykkiin on kiinnitetty metallinen muistolaatta.

 

 
 

Taivaskalliolla on lisäksi muistopaasi sotilaspojille ja pikkulotille, jotka toimivat maanpuolustustehtävissä kotirintamalla ja osallistuivat pääkaupungin ilmapuolustukseen.


 


Lapset viihtyivät lammen äärellä ihmetellen vesiötököitä.

 


Hieno on Taivaskallio upeine näkymineen. 
Paitsi näin kesällä, paikka on etenkin suosittu Uudenvuoden ja laskiaisen aikaan. Kyseessä on yksi korkeimmista maastokohdista Helsingissä, joten se on täyttömäkien lisäksi varmasti parhaita mäenlaskupaikkoja. Täytyy toivoa lunta tulevalle vuodelle!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti