lauantai 15. elokuuta 2020

Herttoniemen ranta ja Tuorinniemi

 Meillä on ollut kiva kesä, kun olemme tehneet päiväretkiä ympäri kaupunkia. Hain ihan Google mapsin kautta vinkkejä nähtävyyksistä ja paikoista, joissa emme vielä ole ehtineet käydä, ja sitten "tylsän" päivän varalle pystyimme valitsemaan jonkun alueen ja mieluisat kohteet. Herttoniemessä kävimme mm. uimassa, katsomassa nähtävyyden ja leikittiin leikkipuistossa.

Rantatie on ihana, ja Tuorinniemen uimaranta siisti. Rannalla kyltit varoittaa äkkisyvästä. Tuulinen viileä päivä piti meidät muutenkin ihan rantavedessä, vaikka sukelteluun olikin varustauduttu.

 

 


Jätskikiska löytyy rannan tuntumasta.Rantatietä vähän matkaa uimarannasta löytyy taideinstallaatio Fifty Cities. Rantapuiston taideteos on oikeastaan ympyränmuotoinen penkki, johon on kaiverrettu viidenkymmenen suurkaupungin lentokenttätunnukset.


Vaaleasta Portland - kivestä veistetty pyöreä penkki on läpimitaltaan kuusi metriä, ja se on brittiläisten Ben Langlands:n ja Nikki Bell:n käsialaa.Me bongailtiin tuttuja kaupunkeja. 


Rannan ja rantapuiston vieressä on myös hyvänkokoinen leikkipuisto, jossa riitti hauskaa tekemistä melkein 2-vuotiaalle sekä 6- ja 8- vuotiaille. 


  


Oli kiipeilytelineitä, liukumäkiä, keinuja, trampoliineja, vesipiste ja muuta kivaa

 Parasta oli tietysti yhdessä leikkiminen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti