lauantai 19. marraskuuta 2016

Valolahjat

Viime vuodelta tämäkin kiva joulukoristeaskartelu, valo-lahjapaketit. Helpompaa näyttävää askartelua ei ihan heti tule mieleeni.

Tarvitset vain haluamasi mallisen esim. pahvi- tai kartonkilaatikon, mahdollisesti kelmua sen ympärille, liima-vesiseosta ja paperinarua (itse en ole testannut muunlaisia lankoja), ja koristeeksi jotain kaunista lahjanauhaa.


Peitä ensin laatikko kelmulla, jotta se on helpompi myöhemmin irrottaa. Voit kastaa narun liima-vesiseoksessa ennen, kuin aloitat kieputtelemaan sitä laatikon ympärille, mutta voit myös tehdä liimauksen vasta lopuksi, kun olet kieputtanut narun laatikon ympärille. Jätä hieman väljää johonkin kohtaan, jotta saat laatikon poistettua, ja lisättyä patterivalosarjan valmiin lahjan sisään. Tuputtele liimaa reilusti, jotta lopputulos on varmasti kestävä.


Kun liimaseos on täysin kuivunut, ja naru kovettunut kunnolla, voit poistaa laatikon ja kelmun lahjan sisältä. Leikkaa tai revi siitä paloja, ja irrota ne siitä kohdasta, johon laitoit narua väljemmin. Jos ei millään mahdu operoimaan, niin huomaamattomaan kohtaan voit tehdä pienen reiän/luukun saksilla. Lisää patterivalot lahjan sisään ja sido kauniit lahjanauhat ympärille. Nauti tunnelmasta.


Samalla tekniikalla voit tehdä kartion ympärille kauniita kuusia, ja ilmapallon ympärille palloja. Tänä jouluna taidan tehdä muutaman pikkupallon joulukuusen koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti