torstai 17. marraskuuta 2016

Lasten kanssa diy-joululahjoja: Karkkikuusia ja suklaapossujaMuutama vuosi sitten tein lapsen kummille lahjaksi Fazerin sinisestä ja Julioista peittyvän korkean kuusen. Laitoin pari riviä vuorollaan kumpaakin namua kiertäen alhaalta ylös, ja ohutta joulunauhaa erottamaan rivit.

Tähän kuuseen taisin käyttää isompaa kartonkia pohjana. Jos kaksi arkkia rullaa päällekäin kartioksi, niin on riittävän vahva. Liimaa tai teippaa kartio kiinni, ja leikkaa alaosasta ylimääräiset pois, niin että pohja tulee tasaiseksi.

Olin Tiimarista ostanut sellaista liimapaperia, jossa oli siis liimapinta molemmin puolin, ja päällystin kartonkikartion kauttaaltaan sillä. Varmasti hyvä kaksipuoleinen teippi käy aivan yhtä hyvin. Alla olevasta kuvasta näkee tuon liimapaperin. Siihen oli helppo ja turvallinen lapsenkin laitella namuja. Päiväkotihoitajille tehtiin lapsen kanssa yhdessä pienemmät kuuset (a4-kartonkiarkki).Poika ei kovin tiheään päiväkotihoitajille tekemiinsä kuusiin namuja laittanut, mutta sujautin kuusen sisään vielä osan. Annoin kuusten jäädä lapsen tekemän näköisiksi sen sijaan, että olisin täyttänyt tyhjiä kohtia. Joulukuusennauhaa vielä karkkikuusta kiertämään, ja enkelitikkarit latvaan (toisethan laittaa latvatähden sijaan joulukuuseen latvaenkelin). Tikkari pysyi hyvin, kun kärkeen leikkasi tikun mentävän kolon. Vähän turhan isot enkelit, mutta sillon ei vielä tullut mieleen, että voisi vaikka joulukoristeen laittaa.


Lapsen kummille tekemääni kuuseen laitoin ison joulukoristepallon. Mielestäni tästä tuli ihanan tunnelmallinen joulukoriste. Karkkien määrää en osaa sanoa, mutta yllättävän paljon niitä kuluu. Itse ostin huoletta monia paketteja, ja laittelin sitten ylimääräisiä muihin joululahjoihin.


Geisha-possuista on vain huonot kuvat, mutta söpöiksi lapsi ne teki. Korvat ja saparo on silkkinauhaa. Saparo on joulun kunniaksi rusetilla ;)


Jalkoja ja kärsää varten leikkasin vaaleanpunaisista askartelumaisseista palat. Lapsi hoiti maalaamiset. Tänä vuonna täytynee tehdä uudestaan, possuja, poroja ja tonttuja:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti