perjantai 18. marraskuuta 2016

Kirjoista joulukuusiksi

Viime jouluna taiteltiin kirjoja. Kivoja joulukorttitelineitä näkyi monenlaisia, ja itsekin tein omanlaiseni. Taittelin kirjan keskelle kuusen, ja koristelin mustin, valkoisin ja hopein yksityiskohdin. Kuvassa lasten askartelemat joulukortit telineessä.


Kahdesta muusta kierrätyskirjasta taittelin kuuset myös, mutta poistin ensin kannet. Toisesta tuli punaisen ja kultaisen, ja toisesta vihreän ja kultaisen sävyinen.Tämä simppeli kuusi on varmaan helpoin kirjantaittelumalli, mitä on, mutta yksinkertaisuudessaan kaunis. Poista ensin kirjasta kannet. Voit liimata ensimmäisen ja viimeisen sivun yhteen, mutta jos kirjassa on riittävästi sivuja, tämä ei liene välttämätöntä, vaan kuusi pitää itsensä kasassa.
Tässäpä vielä pikainen ohje kuvin:

Vaihe 1: Taita sivun yläkulma alas aivan taitokseen asti.


Vaihe 2: Taitettu sivu taitetaan uudestaan ylhäältä puoliksi.


Vaihe 3: Alareunaan jäänyt pieni kaistale taitetaan suorien sivujen alareunan mukaisesti tasaiseksi niin, että saadaan aikaan kolmio


Vaihe 4: taita ylijäänyt kaistale aikaisemmista taitoksista syntyneen taskun sisään.


Nyt sinulla on ensimmäinen tukevasti seisova kuusen "oksa" valmiina. Taittelua jatketaan, kunnes kaikki sivut on käyty läpi.


Kuusi syntyy näin kuin itsestään. Lisää haluamasi latvakoriste käyttämällä vaikkapa erilaisia joulukuusenkoristeita. Joulunauhat, helmet ja muut pikkukoristeet sopii hyvin kirjakuusen koristeluun, mutta kuusi on kaunis ilman koristeitakin. Voit myös liimata kuusen pohjaan "jalan". Spraymaalilla saat näppärästi juuri sen värisiä kuusikoristeita, kuin haluat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti