tiistai 15. marraskuuta 2016

Lasten kanssa diy-joululahjoja: joulukynttilät

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.


Viimevuonna tehtiin päiväkotiin ja läheisille kynttilöitä. Helposti vieläpä valmiista kynttilämassasta ja vahatuista sydänlanganpaloista. Sulatettiin massaa askartelukattilassa, ja värjättiin kynttilävärillä punaiseksi. Eri satsit hieman eri sävyisiksi, niin ei tullut liian samanlaisia. Nuorimman kynttilät valettiin vanhoihin piparimuotteihin, vanhemmalle silikoniseen lego-ukkomuottiin. Lanka tuettiin pyykkipojilla, ja sitten kynttilä sai jäähtyä rauhassa. Tekovaiheista en ikävä kyllä ottanut kuvia.


Tee kynttilät piparimuotteihin vaikka näin:

Käytä pitävää ja kuumaa kestävää alustaa, jossa on hyvä olla reunat. Minulla on silikoninen kakkuvuoka, jota käytän vain askartelussa. 

Aseta muotti alustalle, ja pidä sitä paikallaan kaataessasi sulaa kynttilämassaa sen verran, että pohja täyttyy. Anna pohjan jähmettyä hyvin, ennen kuin lisäät kynttilämassaa uudestaan. Jos muotti ei ole täysin tiivis, saattaa massa hieman karata, mutta se ei haittaa. Jähmettyneestä valmiista kynttilästä on helppo siistiä ylimääräinen pois.

Kun muotin pohjalla on nyt tiiviisti jäähtynyt kynttilämassa, lisää varoen sulaa (mutta ei kuumaa) massaa, vaikka parissa erässä välillä jäähdytellen. Muista kuitenkin lisätä sydänlanka pohjan teon jälkeen (sen voi tukea pystyyn pyykkipojilla)


Lapselle on hyvä tehdä pohja valmiiksi.


Ostin mustaa kynttilämaalia, jolla pojat maalasivat kuvioita, ja esim. kasvot legoukoille.


Tulitikkuaskit pojat askartelivat omannäköisikseen kynttilöiden mukaan annettavaksi.


Päiväkodin henkilökunnalle kasasin pannunalusen päälle purkin jouluisaa luomuteetä, luomujoulusuklaata, lasten askartelemat persoonalliset kynttilät ja tikkuaskit. Koristeena joulunauhaa. Kelpaisi itsellenikin tällainen jouluinen tunnelmapaketti:D <3

 


Mikaelin lahjat päiväkotiin:


Danielin lahjat päiväkotiin:


Tytärpuolikin teki pari kynttilää:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti