maanantai 5. syyskuuta 2016

Keksitarjoiluidea prinsessalle ja merirosvolle


Tein tänään MTV Lifestylelle pari esimerkkiä lastenjuhlien tarjottaviksi, kun lähtökohtana on, että perinteinen täytekakku ei välttämättä kaikille maistu.


Juttu linnasta & juttu laivasta.


Itse en lapsena kakusta piitannut, mutta keksit kyllä olisi kelvannut. Olisinkin ollut onnesta soikea, jos synttärikakku olisikin tehty ihan vaan kekseistä ja namuista!

Tein vähän stereotypisesti tyttöjen ja poikien versiot, toisesta tuli vaaleanpunasävyinen prinsessalinna ja toisesta hurja merirosvolaiva. Tietenkin molemmat versiot sopii kenelle tahansa, ja värejäkin on helppo vaihdella sankarille sopivampaan suuntaan halutessaan. Meidän pojat varmasti rakastaa pinkkiä prinsessalinnaakin, mutta myös vaikkapa sinisävyinen ritarilinna on helppo toteuttaa. Paperiset laivan purjeet voi tehdä värillisiksi, ja niihin voi myös kirjoittaa sankarin nimen ja iän.



Prinsessalinnassa on ihania värejä ja vaaleat sävyt. Hieman hosuen tehty suklaaliitos maistuu varmasti paremmalle kuin miltä näyttää. Ulkonäkö kärsi myös tärisevistä käsistä aika paljon:D


Carneval- ja Marie-keksit, enkkulakut, tötteröt ja strösselit, sekä valkosuklaa ja koristeliput tarvitaan ihanan värikkään prinsessalinnan tekoon. Laitoin piparipariskunnan asuttamaan linnaa, mutta johan sinne voi figuurina laittaa suosikkiprinsessansakin.

  

Tavallisesti työskentelen rauhalliseen tahtiin ja yksin, joten lopputulos ei ole yhtä huoliteltu, kuin normaalisti:) Tornin keksien väliin kannattaa laittaa hieman sulaa suklaata myös, sillä eivät ole ihan tasaisia, ja saattavat kaatua helposti. Raidat ulkosivuille saattaisi riittää hyvin myös, kun antaa välillä hieman jähmettyä viileässä. Ihan pienikin määrä riittää, jotta keksit on sitten helppo vielä noukkia syötäväksikin. Seinien kiinnitys riittää tukemaan tornit, mutta tekemistä helpottaa, jos tornit seisoo itsenäisestikin tukevasti.

 

Käytin tavallista valkosuklaata sulatettuna. Se vaatii siten jähmettämisen jääkaapissa, ja huoneenlämmössä jälleen pehmenee. Kun keksit on tarkoitus tarjoilla, niin koin sen hyväksi vaihtoehdoksi, sillä keksit on sitten helppo irrottaa toisistaan, kun "keksikakku" on hetken ollut pöydässä. Candy melts-massa tai temperoitu suklaa sen sijaan kovettuu huoneenlämmössäkin, joten on helpommat ja siistimmät liimausvaihtoehdot, etenkin jos haluaa panostaa "keksikakun" ulkonäköön ja säilöttävyyteen enemmän, kun purettavuuteen. Lisäksi sokerikuorrute/pikeeri toimii myös tässä tarkoituksessa.


Laivassa on suklaisista vohvelikekseistä pinottu runko, pohja on Tuc-suolakekseistä. En liimaillut osia ollenkaan, näin matala pysyy kasassa ilmankin. Pyöreät ikkunat ja ankkuri toki on suklaaliimattu kevyesti. Laivan lastina on suolakeksikaloja, ankkuri on Snöre-narun päässä, jossa tikkukeksin palanen ja puolikas suklaanappi yhteen liitettyinä.



Mastot ovat grillitikkuja (osa hieman lyhennettyjä), ja ne seisoo enkkulakujen päässä. Purjeet ovat paperista.

 

Merirosvot ovat saaneet lähinnä kalasaalista, makean tarjoilun vastapainoksi on kiva laittaa jotain suolaista. Aarrearkku-karkit toimisi myös mainiosti, mikäli makeislinjalle tahtoo lähteä, tai suklaakolikot.

  

Linnassa oli toki huomattavasti enemmän tekemistä, ja aikaa meni n. tunti (liimauksien jähmettymiselle kannattaa varata enemmänkin aikaa, jotta eivät petä kesken kaiken, itse nyt hieman hosuin), mutta laivan saa kasattua kymmenessä minuutissa. Helppoa, hauskaa ja erilaista siis, ja kun oman maun mukaan hankkii materiaalit, niin taatusti hyvääkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti