sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Jiiihaa, mitkä juhlat!

Meillä oli aika kivat keppari/heppajuhlat.

Ohjelmassa oli keppareiden tekoa, kepparinäyttely ja hepan hännänkiinnityspeli. Lisäksi tarjoilussa oli heppailu- ja maalais/westernhenkeä :)


"Älä seuraa unelmiasi, ratsasta niillä!"

Askartelin 9-vuotiaan synttärikortin hevosenkengästä:)Lasiset juomapullot koristelin huivista leikatuista paloista, ja pikkuisilla lännenhatuilla. Huivi pullon kaulan ympärille ja hattu pilliin roikkumaan.


Puiset aterimet asettelin nipuiksi pitsikoristeisella juuttikankaalla ja -narulla, ja pienet puiset hevosenkengät koristeeksi. Aika sievät paketit:)
Ihanat kerttisastiat, viiri ja tarrat on Pop up kemut -kaupasta, ihanaa, että Heppatalli-teema valmistui hyvissä ajoin näitä bileitä varten. Nuo tarrat oli kuin tehty meille:) Koristelin niillä mm. kermanväriset mukit, ja esim. palkinnot, joista kuvat myöhemmin.

Miniomenapiirakat, ohjetta tulossa myöhemmin:)


Täytetyt kaura-porkkanasämpylät vähän ruokaisemmaksi tarjoiluvaihtoehdoksi.Suklaaseen dipattuja vaahtokarkkitikkareita. Näissä vielä keksimurua päällä.


Lisäksi oli suklaa-suolatikku"paaleja" ja sipsitikkuja.


Ja vielä suklaisia keppiheppoja, eli hepanpäänmallisia tikkareita.


Kasviksia dipattiin Ranch-dippiin, tietty!Suklaakakussa oli hempeä vadelma-ruusutäyte. Ohje!
Päällä sokerimassasta tehty heppa/poni, ja minilippuviiri.Kynttilöitä tuli jo aika monta:) Pari väärän väristä, mutta onneksi löytyi kaikki tarvittavat, kun en muistanut lisääkään ostaa!Hepan häntää kiinnitettiin muutaman lapsen kanssa:) Heppa leikattu liitutaulutarrasta ja tausta kuviopaperia. Köysi liimattu reunalle. Hännät vaan pieniä solmittuja tukkoja luonnonniiniä, ja kaksipuoleiset teipinpalat kiinnitykseen.

Kepparipajassa kaikki halukkaat pääsivät askartelemaan itselleen oman ratsun. Sahasin irtovarsia puoliksi, joten viidestä varresta sai kymmenen sopivaa pätkää.


Villasukkia en ikävä kyllä löytänyt (halvalla tai ilmaiseksi), joten oli otettava perussukkia. (Neulomiseen mulla ei riittänyt aika!) Ihan hyvin käyvät nämäkin, mutta villasukat ovat toki helpommat täyttää, ja tukevammat.


Vanua saatiin rikkimenneestä pehmolelusta. Sukat täyteen tätä, ja narulla kiinni varteen.


Leikkasin huopapaloja valmiiksi, jotta on helpompi ja nopeampi askarrella. Muutama eri väri huopapaloissa korvia ja silmiä varten ja villalangoissa harjaan + pari tussia, mikäli joku haluaa piirtää silmät tai sieraimet.


Pari neulaa ja lanka, jos joku haluaa ommella napit silmiksi tms. Nappejakin oli eri värisiä ja kokoisia varastossa.


Saksia ja neuloja + lankaa ja aikaa kannattaa varata reilusti, sillä melkein kaikki ompelivat osat kiinni. Paitsi jos lapset on vielä pieniä (ei osaa vielä itsenäisesti ommella, 9-vuotiaskin tarvitsi apua) ja ilman omia aikuisia, niin silloin kannattaa ehkä tyytyä liimaan:D En itsekään ensin meinannut ompelutarvikkeita laittaa esille lainkaan, kun aikaisemmin tehdyt on sujuneet ihan liimaamalla, ja silloin lapset osaavat tehdä melkolailla itse koko homman. Mutta saipahan kaikki kivat ja ihan superhienot kotiinviemiset!Kepparit pääsivät lepäämään aikaisemmin tekemääni talliin:) (katso tästä lisää tallista)
Valmiit hepat pääsivät heti näyttelyyn. Synttärisankari toimi tuomarina, ja palkitsi kaikki erilaisilla titteleillä.

Omakin ratsu sai ansaitun palkinnon!


Meidän pojat ei "onneksi" vielä synttäriruuhkassa tehneet omia keppareita, mutta Mikael kisaili sitten aikaisemmin askarrelleensa "rastatukkaisen" hevisaurusheppa-Mökön kanssa. Pojat askartelivat seuraavana iltana, uusista keppareista täytynee laittaa kuvaa myöhemmin.


Sheriffi-Dani.


Lopuksi kaikille (lapsille) oli vielä pienet lahjapussukat. Niissä oli huivi (tytöille vaaleanpunaisen- ja pojille sinisen sävyinen), pieni heppalelu, tikkari ja kiiltokuvaheppa. Valkoisesta pitsistä tunnisti sisällön tytölle tarkoitetuksi ja kultaisesta pojalle.

Kuvaa sisällöstä:)
Sankari kiittää runsaista ja ihanista lahjoista, ja kivasta seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti