maanantai 8. syyskuuta 2014

Natura Viva -eläintarhaGardalla kävimme taas eläintarhassa. 
Täällä oli erikoisuutena safari ja sukupuuttoon kuolleille otuksille omistettu osio. 
Safarikierros taittui omalla autolla, ja oli todellakin elämys. Teki valtavan vaikutuksen, kun kirahvi kävi tervehtimässä ja käveli aivan ikkunamme ohi. Vaikka kirahveja ollaan nähty puistoissa ennenkin, sen koko konkretisoitui meille vasta nyt.Kaikki eläimet eivät toki piitanneet esittäytyä,
Parco Natura Viva -eläintarha sijaitsee Peschieran läheisyydessä. 40 hehtaarin alueelle levittäytyvässä eläinpuistossa on yli 250 eläinlajia.

Safarin lisäksi puistossa on n. 4 km pitkä kävelyreitti, joka on jaettu viittä maanosaa edustaviin alueisiin (Afrikka, Oseania, Aasia, Amerikka, Eurooppa) sekä sukupuutto-osioon.


Sukupuuttoon kuolleiden alueella oli patsaita niin dinosauruksista kuin muistakin muinaisista eläimistä. Fossiilejakin pääsi ihmettelemään.


 Meidän taapero oli melkoinen dinofani, joten nämä tekivät patsaat tekivät kyllä vaikutuksen.Puisto oli kivanoloinen, mutta ei samalla tavalla sympaattinen kuin Ljubljanan puisto. Pitäisin tätä ehkä samalla viivalla Korkeasaaren kanssa, joskin eläimistö täällä on toki monipuolisempi.


 

Puistossa oli myös leikkipaikkoja ja virvokkeita yms. joten täällä voi hyvin viettää aikaa pidempään.


Kohokohta oli kotieläinalue, jossa pääsi paijaamaan vuohia. Ruoka-automaatista pystyi ostamaan makupaloja eläinkavereille.Taaperomme oli aivan tohkeissaan kilttien kilien keskellä.
 
Valkoista ja mustaa.
Sarvikuonoja ja virtahepoja.Ja kivan päivän päälle jätskit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti