maanantai 15. syyskuuta 2014

Kiero metsä
Reissumme ehkä erikoisin nähtävyys oli pieni metsäalue Puolassa, jonka lähes kaikki puut ovat hauskasti muodostuneet koukeroiksi.

Metsä sijaitsee lähellä Gryfinon kaupunkia. Paikkaa ei ollut ihan helppo löytää ainakaan tuolloin vuonna 2014, kun täällä kävimme. 

Lieneekö kierojen puiden taustalla joku velho taikka metsänhaltija?

 


Neljäsataa mäntyä istutettiin Nowe Czarnowon kylään kolmekymmentäluvulla. Puut taipuvat voimakkaasti pohjoisen suuntaan heti maatasolla ja kaartuvat jälleen kohti taivasta. Puiden erikoisen kasvutavan takana uskotaan olevan ihminen. Kuitenkaan välinettä tai tekniikkaa, jolla tämä olisi mahdollista, ei ole tunnistettu. Kieron metsän synty on siis edelleen mysteeri.


 


Mikäli tosiaan oletetaan, että ihminen on kaarevien puiden taustalla, meillä on toinenkin avoin kysymys. Sen lisäksi, että ei tiedetä miten puut on saatu kasvamaan näin, niin myös motiivi on mysteeri. Vaihtoehdoksi on esitetty puuseppää, joka halusi valmiiksi kaarevaa raaka-ainetta. Myös lumimyrskyn ollaan spekuloitu taivuttaneen runkoja. Tästä ei kuitenkaan ole näyttöä. Ehkäpä syynä voisi olla joku ainutlaatuinen vetovoima juuri kyseisellä alueella, mutta sekään teoria ei kestä tieteellistä tutkistelua, sillä painovoima vetää alas, ei väännä kaarelle.


Vaikka ehdottomasti haluaisin selityksen tälle ilmiölle, niin mysteerinä metsä on toki jännittävämpi. Ihmeellinen luonto 💚 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti