sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Parco del Valentino ja keskiaikainen kyläReissumme aikana vietimme aikaa puistoissa kaiken autossa istumisen ja turistirysiin ahtautumisen vastapainona. Puistoilu on sitäpaitsi enimmäkseen ilmaista, ja nähtävää riittää. Valentinon puisto Torinossa on  yksityiskohtineen upea, ja lisäksi siellä on portti keskiajalle.

 


Puistossa oli upeat istutukset ja taidetta.


Poimin pesästä tällaisen 😁


Kivipenkkejä ja juurakkoa
Kuukausien lähde ja muita tarinoita.


Me löydettiin keskiaikainen kylä ihan sattumalta. Ei muutenkaan oltu suunniteltu reissua etukäteen juurikaan, niin näitä kivoja ylläreitä oli monta matkan varrella.

  

Kyseessä on ulkoilmamuseo, johon on vapaa pääsy, joskin tiettyihin osiin tarvitsee ostaa lippu.

Valentinon keskiaikainen kylä rakennettiin vuonna 1884 jäljentämään 1500-luvun feodaalista kylää. Rakennukset, koristeet ja kalusteet on tuotettu aikakauden Piemonten ja Aostan laakson esimerkkien mukaan.


 


Kylän ensisijainen tarkoitus ei ole olla vain komea taikka elämyksellinen. Sillä on myös opettavainen, historiallinen ja taideperintöä suojeleva tehtävä.


 

Kaupat antavat illuusion elävästä ja asutusta kylästä. Kaupat ylläpitävät käsityöperinteitä. 

 

Tämä oli tosiaan ihana yllätys puistokävelyllä, mutta toisaalta olisi ollut ihana varautua tällaiseen kohteeseen pukemalla jotain tunnelmaan sopivampaa ja fiilistellä aikamatkaa täysillä.


 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti