tiistai 29. maaliskuuta 2022

Taikahuilua taaperoille sekä Kansallisbaletin 100-vuotisjuhlanäyttely

 

Meillä oli kolmevuotiaan kuopuksen kanssa aivan ihana elämyspäivä tässä joitain viikkoja taaksepäin. Olin havahtunut siihen, että tämä pieni on koronarajoitusten vuoksi jäänyt paljon veljiään vähemmälle, mitä tulee kulttuuriin. Ei ole ollut lainkaan niin paljon lastentapahtumia tarjolla, ja sitten kun rajoituksia on viimein höllennetty, olen käynyt baletissa, teatterissa ja konsertissa vain isompien kanssa. 

 

Tunsin piston sydämessä, ja aloin selaamaan kulttuurielämystarjontaa pienemmille lapsille. Miniooppera kuulosti heti sopivalta. Varasin siis liput Taikahuiluun! 

Kiinnostavan ohjelman lisäksi Oopperatalolla juhlitaan 100 -vuotiasta Kansallisbalettia. Päälämpiössä on esillä puvustamon, lavastamon ja tarpeiston aarteita. Kannattaa käydä katsomassa upea näyttely.

Näyttely on avoinna kaikkina esityspäivinä kaksi tuntia ennen esityksen alkua, vapaa pääsy.

  


Miniooppera on sopivan lyhyt, joten pienemmätkin jaksavat seurata hyvin. Ehkäpä yleisön eläytymistäkään ei katsota niin pahalla, kuin isommissa esityksissä. Näytöksiä suositellaan yli 2-vuotiaille.

  


Ennen ja jälkeen esityksen ihastelimme lämpiönäyttelyn esineitä.Lapset seuralaisineen noudettiin juhlallisesti ja saatettiin katsomoon.


Oopperaklassikosta tehty minisovitus oli mainio! Vauhdikas ja hauska. Tuttu tarina esitettiin uudella tavalla - lasten kokemusmaailma huomioiden. Kaksi laulajaa esitti näytöksen kaikki kuusi roolia saumattoman sujuvasti, ja Mozartia tulkitsi kaksi soittajaa - kerrassaan upea toteutus näin pienellä kokoonpanolla! 
 

Kolmevuotiaalle jäi minioopperasta parhaiten mieleen tuhma tähtiprinsessa (Yön kuningatar), joka kielsi Taminoa ja Papagenoa puhumasta Paminalle, sekä hurja dinosaurus, joka meinasi tylsyyksissään syödä prinssin! Lapsi jaksoi seurata esitystä hyvin, ja selvästi tempautui mukaan.
Hieman on harjoittelemista sen suhteen, että ei eläytyisi niin ääneen! (Ehkäpä olisi Papagenon tapaan tarvittu lukko suun eteen...😏)

 

Lähtiessä saimme mukaan kivan käsiohjelman, josta pystyi kotona askartelemaan itselleen Taikahuilu-näyttämön hahmoineen. Meillä se kylläkin aika pian leikittiin puhki... 😅Aivan ihana oli esitys ja elämys - saatiin kiva yhteinen hetki ja muisto kolmevuotiaan kanssa, sekä monet hauskat leikit! Täytyy seurailla esitystarjontaa jatkossakin.
Minioopperaesityksen hinta on 10€/hlö

1 kommentti:

  1. Moikka! Haastan sut tähän blogistani löytyvään "mistä on pienet pojat tehty" runoiluun. Otatko haasteen vastaan?

    Toivon aurinkoa päivääsi & Ihanaa kevään alkua!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista