Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on tunnelmallinen paikka näin lumiseen aikaan. Vaikka ulkopuutarhassa kasveihin tutustuminen ei tietenkään luonnistu samoin kuin lumettomaan aikaan, se on satumaisen kaunis lumihunnussaan.
Meidän vierailu tapahtui Lux Helsingin aikoihin, joten oltiin iltasella liikkeellä. Se tietenkin lisäsi tunnelmallisuutta.
Ja sisällä oli kuin toinen maailma - valoisa, lämmin, vihreä ja elävä.
Lapset katselivat kasveja ihastuksissaan. Oli mielenkiintoista tutustua mitä erikoisempiin kasveihin alueittain, ja toki bongata ihan tuttujakin joukosta.
Kiinnostavaa tietoa on myös sopivasti saatavilla. Hauskaa oli myös bongailla esimerkiksi ns. eläviä fossiileja.
Landysin veistos Vesipelko kuvastaa lapsuuden pelkoa vettä kohtaan.
Tähän aikaan vuodesta ei päästy ihailemaan jättimäisiä parananjättilumpeita, sillä kasvi kylvetään joka vuosi uudelleen, alkuvuodesta!
Lummehuoneessa on toki tuon vetonaulan lisäksi muitakin kiinnostavia kosteikko- ja vesikasveja sekä trooppisia hyötykasveja.
Rakennuksessa on monta tilaa/huonetta, joissa on oma teema. Esimerkiksi sademetsähuoneessa on Afrikan sademetsien kasveja. Savannihuoneessa on Afrikan ja Amerikan savannien sekä trooppisten hiekkarantojen kasveja. Kuivan metsän huone on täynnä Afrikan vähäsateisten tai kausikuivien metsien kasveja. Aavikkohuoneessa on trooppisten ja subtrooppisten aavikoiden ja puoliaavikoiden kasveja, ja
Etelä-Afrikka-huoneessa Kapmaan kasvistoalueen, eteläisen Afrikan sekä Australian kasveja.
Saarihuoneesta löytyy trooppisten ja subtrooppisten saarten kotoperäisiä lajeja.
Välimerihuoneessa on Välimeren alueen ja subtrooppisen Aasian kasveja.
Peileillä voi tarkkailla latvuksia.
Saintpaulia-huoneessa kasveja afrikkalaisen vuoripuron varrelta.
Kotiinviemiseksi ekaluokkalainen valitsi itselleen kirjan talvialesta. (Meillä lienee kasvamassa Afrikan kasvillisuuden asiantuntija)
Teimme vielä tunnelmakierroksen ulkona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti