maanantai 28. maaliskuuta 2022

Jalkapallojuhlat!

Meidän ekaluokkalainen on hyvin innostunut jalkapallosta, ja sillä teemalla juhlimme 8-vuotissynttärit niin kavereiden kuin sukulaistenkin kanssa.

Koulukaverit kutsuttiin viikko ennen hiihtolomaa, ja sukulaiset oli tarkoitus kutsua hiihtoloman aloittavalla viikonlopulla, mutta jälkimmäiset siirtyivät, kun sankariin tarttui koko luokan läpikäynyt korona. Pidimme sitten vasta viime lauantaina pienimuotoiset kakkukahvit läheisille. 

Kaverikemuihin en tehnyt täytekakkua lainkaan. Ajattelin, että mokkapalat ronskimmin koristeltuna ajaa sen asian. Sankari oli toivonut pelikenttäkakkua, ja se oli helppo toteuttaa masaliisapellilliseen.


Kemusuunnitelma tehtiin yhdessä sankarin kanssa!




Muffinit koristelin jalkapallokeksimuotin avulla sokerimassalla.


Olkkarissa oli tarjolla popcorn-rasiat ja muut kisaeväät.

 

Jalkapallopinjatan kiinnitin niin, että lapset voivat lyömisen sijaan syötellä sitä toisilleen, kunnes se rikkoutuu. Hauskaa oli, ja hajosihan se lopulta! 



Vieraille jaettiin pienet rasiat, joissa lelujalkapallo, siirtotatska, tarroja ja purukumi.



Kivat oli kemut, ja lahjaksi tuli melkein pelkästään jalkapallokortteja! 😅


Sukulaisten kemuihin tein sitten sen täytekakunkin, jotta saatiin onnittelulaulut laulettua ja 8-kynttilä puhallettua.

 

Koristelun suhteen sovelsin sitä mukaa, kun kakkua tein, ja siihen nähden olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen! Lapset kävivät ostamassa kermaa toscapiirakkaa varten, ja onneksi toivat yhden sijaan kaksi purkkia, niin riitti hyvin kakun kuorruttamiseenkin. Lisäksi värjäsin tummaa suklaata vielä hieman mustemmaksi, ja tein paksut valumat kakun reunoille. (Suklaan ohentamiseen ei enää kermaa riittänyt, joten oli vähän kömpelö leikata). Jalkapalloaiheista strösseliä vielä suklaan ja kermakoristelun päälle. Jalkapallon tein sokerimassasta ja pelaajan siluetti askarreltu kartongista. 





Kun sukulaiset matkustavat aina hieman kauempaa, niin laitoin hieman ruokaisampaakin tarjolle. Kahden lajin leipäbaarissa Broilerin paahtofilee bruchetat sekä Pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki.



Lisäksi pöydästä löytyi kaverikemuista yli jääneet suomenlippupaperiset toffeet sekä hampurilaiskarkit. Niin, ja nuorimmaisen valitsemat jaffakeksit (Pihlaja). 


Paljon paljon onnea Daniel!
Kiitos kaikille mukana juhlineille ja etänä onnitelleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti