perjantai 25. maaliskuuta 2022

Leipäbaarikierroksella

Helsingin kauppiaiden Leipäbaari -leikkeleet saatu,
Kiitos HK sekä Rianno Communications


Pääsin osallistumaan Helsingin Kauppiaiden Leipäbaarikouluun pari viikkoa sitten, ja evääksi sain paitsi kassillisen HK:n huippuhyviä leikkeleitä, myös hyvät vinkit maistuvien välipalojen, eväsleipien, herkkulounaiden ja juhlatarjottavien tekoon. Olen kieltämättä vähän mielikuvitukseton, mitä tulee leipiin. Itse en juurikaan edes tavallisesti leipää syö, ja kun syön, niin varsin vaatimattomin täyttein. Leipäbaarikoulu olikin hieno tilaisuus hieman monipuolistaa omaa käsitystä voileivästä, ja saada hyviä ideoita ja ennen kaikkea rohkeutta kokeilla.

 

Leipäbaarikoulussa opastettiin kuuden erilaisen kerrosleivän valmistamiseen. Halusin kokeilla annetuista esimerkeistä kaikkia, ja mikä parasta, Leipäbaarin sivuilla on vielä lisää herkullisia ohjeita myöhemmin kokeiltavaksi. Näistä kuudesta reseptistä vain yksi oli minun makuuni hieman pettymys, muut joko hyviä tai todella hyviä. Ainakin neljää näistä sänkkäreistä tulen tekemään toistekin, korkeintaan hieman mukautettuna!

 

Näiden kokeilujen myötä oma suhtautumiseni leipään on muuttunut. Harvoin itse leipää syön, ja lapsille se on ollut se helppo nopea välipala, jonka osaavat itsekin tehdä. Nyt innokkaana juhlien järjestäjänä mietin, kuinka monta erilaista leipää voisi laittaa tarjolle lasten synttäreille, ja mitä ottaisimme ensi kerralla evääksi mukaan luontoretkelle... Myös viikonloppuillan herkuksi sopisi hyvin rakennettu sandwich. Parasta on ollut rohkaistuminen erilaisten täytteiden suhteen. Meillä on vakiintunut leivälle vain margariini, keittokinkku ja gouda sekä kurkku ja paprika, eikä muuta oikein ole osannut ja uskaltanut kokeillakaan. Hyvältä maistuu, mutta vaihtelu kyllä virkistää. Näistä ohjeista on sitä kyllä saatu.

 

Ekana otin testiin Kapen leffaillan pastrami toast Reubenit.

Valkkasin leiväksi tuoreen ranskanleivän ja täytteeksi HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Gourmet Pastrami, hapankaali, Emmental, Ketsunaisse-kastike, suolakurkku. Ripaus suolaa ja pippuria, hieman oliiviöljyä. Pikkuisen rapeutta pintaan paistinpannulla, ja se on siinä.

 Oli hyvä aloitus, ihastuin näihin ikihyviksi. Lapsille ei hapankaali ja suolakurkku niin maistunut, mutta ne voi korvata toki vaikka paprikalla ja tomaatilla.


Panostin muutenkin ehkä hieman enemmän nyt raaka-aineisiin. Leivät valitsin muut asiat kuin hinta edellä.



Bageleihin tuli täytteeksi Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofilee, avokadoa, mozzarellaa, basilikatuorejuustoa, babypinaattia. Päälle vielä koristeeksi seesaminsiemeniä.

Hyvä lounasleipä. Jos tekisin toiste, niin varmaan lisäisin jotain...ehkä aurinkokuivattua tomaattia? Jotain jäi mielestäni kaipaamaan, vaikka suuremmin vikaa en tästä löydäkään.




Tämä oli iloinen yllätys. Jotain kivaa eväsleipää onkin kaivattu retkille, joten tätä teen toistekin. Ehkä lapsille tarvii laittaa vähemmän tulisuutta, vaan kelpasi nämä tällaisenaankin.

Täytteenä HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee, teriyaki-majoneesia sekä chili-kiinankaalisalaattia. Täytteet paahtoleipien väliin, halutessaan voipi paahtaa, leikkaa kolmioiksi ja kääri eväspaperiin. 

Salaatissa kiinankaalia, chiliä, kevätsipulia, korianteria ja suolapähkinää, maustettuna valkoviinietikalla, ruokosokerilla, srirachalla sekä limellä ja suolalla.


Näitä Kapen paahtopaisti hapankorput ja munamajoneesi -leipiä tein vain nämä kaksi, koska tiesin, että lapsille ei maistu. Ei ollut itsellenikään ns. suunmyötäinen tämä, joskin ihan hyvää kuitenkin.

HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Gourmet Paahtopaistia, säilykepunajuurta, munamajoneesia sekä herneenversoja hapankorpulla.


Seuraava kokeilu oli jälleen sellainen, että ei voi olla huono! Tosin tonnikalan jätän varmaankin jatkossa pois - mielestäni se oli tässä jo vähän liikaa, vaikka siitä tykkäänkin.


Kapen Porsaan rosvofilee tonnato crostinit sisältää ciabatta-leipien välissä HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Porsaan rosvofileetä, tonnikalakastiketta, marinoituja zuccineja, kirsikkatomaattia, oliivia sekä tuoretta basilikaa.


Raikas ja ruokaisa leipä, sopii hyvin niin lounaaksi, lauantai-illan herkuksi kuin evääksikin.


Kapen Broilerin paahtofilee bruchetat oli yksi suosikeista. 
Rapeakuorinen patonki sai täytteeksi HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari Broilerin paahtofileetä, parmesan-majoneesia, romaine-salaattia sekä parmesan-juustoraastetta.


Bonuksena kokeilin vielä tämänkin hk.fi/leipäbaari -sivulta löytämäni ohjeen, sillä tuotepaketista jäi yksi leikkele kokonaan kokeilematta. Tässä siis hyvä eväspatonki, ja kivasti uusia makuja kokeiltavaksi.


Pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki, täytteenä HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee Pippuri:a, hummusta, pikkelöityä fenkolia sekä minttujogurttia.


Kahden lajin leipäbaarin tarjoilin poikani synttäreillä.


Lempparini näistä ovat broilerin paahtofilee bruchetat, leffaillan pastrami toast Reubenit sekä eväskolmioleivät porsaan sisäfileestä. Lisäksi erinomaisesti maistuivat Porsaan rosvofilee tonnato crostinit ja hyviä oli lisäksi pehmeästi pippurinen possun sisäfilee patonki sekä leffaillan broilerin paahtofilee bagelit. Mikä on sun lemppari sänkkäri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti