maanantai 4. lokakuuta 2021

Reflektor Vantaa 2021

 

Tänä vuonna Reflektor tapahtuma Vantaalla keskittyi Martinlaaksoon. Viherpuistossa kulki valoteospolku, jonka varrella oli myös kahvila. 

Teoksia ei ollut kovinkaan montaa, ja vaikka olivat näyttäviä sinänsä, niin sellaista pysäyttävää taidekokemusta ei nyt niin selvästi tullut.

Ylhäällä kuitenkin kaunis Anne Roinisen Martinlaakso Light Art Installation, jossa rakennuksen asukkaat ovat osallistuneet teokseen - sen myötä teos on myös jokseenkin muuttuva ja sattumanvarainen.

En ihan onnistunut tallentamaan kameraan Ghost Projectin synteettisiä auringonlaskuja, joissa siis luonnollisuus kohtasi keinotekoisuuden. Myös silmämetsä olisi vaatinut hieman paremmat kuvausvarusteet. Oltiin kuitenkin ihan vaan nauttimassa taiteesta ja ulkoilusta, joten eipä tuo haittaa.


Päivi Alajuntin What's now? sytytti jälleen silmät metsässä. Se kuvaa metsän olentojen huolta ilmaston lämpenemisen seurauksista. Jännittävä metsäpaloihin viittaava äänimaailma ja savu, kirkkaat tuijottavat silmäparit pimeässä metsässä - kyllä tästä metsänväen ahdistus ohikulkijalle välittyi.

 

Mutta lemppariteos oli tämä Atelier Luxin teos L'etoile.


Tämä tähti oli aivan ihana, ja täytyy myöntää, että kuvissa jopa pysäyttävämpi kuin luonnossa.


  

XPLOAV – Standpoint

Antti Pussisen Flock Series sekä Ilmari Pesosen In Organics teokset olivat esillä Kulttuuritalo Martinuksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti