lauantai 2. marraskuuta 2019

Prinsessajuhlat Skidit risteilyllä

Matka saatu.


Syyskuun lopussa pidettiin perheen kanssa ihana miniloma, kun lähdimme Silja Linella päiväksi Tukholmaan kuninkaallisissa tunnelmissa. Vaikka perheloma oli vähän toisenlainen, sillä kuuluin itse hoviväkeen (olin järjestäjän "apukäsinä"), niin työnkuvan puolesta pääsin hyvin nauttimaan kaikesta hauskasta omienkin lasten kanssa. Pienimmäinen oli kyllä vähän hämillään äidin muodonmuutoksesta.😃


Koska laivalla oli prinsessa, laivalla oli myös aivan erityinen hytti. Olipa ihanaa, että prinsessa antoi kurkistaa lumottuun huoneeseensa.

 

Hytissä oli kaikkea kaunista ja juuri prinsessalle sopivaa. 


Olikohan prinssi vieraillut hytissä, kun oli miekkakin sinne jäänyt?

 


Mukavan muhkea sänky, ilman hernettä patjan alla.

 

Myös hytin pieni kylpyhuone oli muuttunut satumaiseksi.

 

 

Juhla alkoi kuninkaallisella paraatilla. Prinsessat ja prinssit hovijoukkoineen kulkivat juhlavasti halki laivan Promenaden Pienen merenneidon johtamana. En ole muuten koskaan nähnyt niin paljon prinsessoja!


Seuraava aamu alkoi tanssiaisilla ja prinsessaetiketin oppitunnilla. 

 


 

Prinssitkin täysillä mukana!

 

 

Ja Harri Hylje!


 

Mikä parasta, kun tanssiaisten jälkeinen halausjono hupeni, meidän keskimmäinen ritari sai tanssia kahden ihanan Ruususen kanssa. Todellinen lumottu hetki.

 

Näissä fiiliksissä lähdimme kohti Tukholmaa tutstumaan ihan oikeaan kuninkaanlinnaan ja sen museoihin, sekä tietenkin vahdinvaihto-seremoniaan. Tästä juttua toisella kertaa. 


Kuopukselle tämä oli ensimmäinen matka laivalla ja ulkomaille.


Paluumatkalla sitten Prinsessa-bingoa!

 


Nyt ei lykästänyt, mutta onnea kaikille prinsessa-kirjojen voittajille! 

 

Kuninkaallinen nukketeatteri esiintyi Susi ja Punahilkka -sadullaan molempiin suuntiin matkatessa, mutta esitys oli niin hyvä, että toisto ei lainkaan haitannut. Yleisö oli aivan uppoutunut tarinaan - molemmilla kerroilla.


"Isän on saatava poika iltapalalle, hammaspesulle ja nukkumaan. Hän lupaa kertoa jännittävän iltasadun punaisiin pukeutuneesta sankarista ja se saa pojan kiinnostumaan - punainen viitta ja huppu – Jess! sen täytyy olla hämähäkkimies! Isän tarina tempaa tietokonepeleihin uppoutuneen pojan mukaansa satujen maailmaan. Yhdessä isä ja poika alkavat rakentaa tarinaa Punahilkasta ja Sudesta -mielikuvituksen päästessä valloilleen tuttu tarina saa yllättäviä käänteitä… “

Ohjaus: Hannu Räisä
Käsikirjoitus: Antti Kemppainen ja Hannu Räisä Hanhiemon Satuaarteiden pohjalta.
Näyttelijät: Poika/Susi: Antti Kemppainen
​Nukeissa: Hannu Räisä
Lavastus, nuket ja susinaamio: Hannu Räisä


 

 

Tanssittiin ja hassuteltiin Skidit Diskossa molempina iltoina.


Ja villin diskotanssin jälkeen rauhoituttiin prinsessan kanssa iltasadulle.

 

Pojat kävivät vielä iltajätskillä iskän kanssa ennen kun mentiin yhdessä nukkumaan. Aamulla aamupalan jälkeen leikittiin Silja Landissa viimeiset leikit ennen maihinnousua - reissu oli ollut aivan ihana, hyvät muistot saimme mukaan. Nyt uusia seikkailuja odotellessa!


Skidit Risteilyn järjesti Skidit yhteistyössä Silja Linen kanssa. Mukana mm. ihastuttava Juhlaprinsessa, Kuninkaallinen nukketeatteri, ja tietysti “Mama Princess” Sanna Mander.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti