tiistai 12. marraskuuta 2019

Seikkailupuisto Korkee Mustikkamaa (lasten kantoradat)


Paloheinässä vietettyjen seikkailusynttäreiden jälkeen innostuimme kiipeilystä kovasti. Myös alunperin maantasalta touhua seurannut setä oli käynyt testaamassa kiipeilykuntoaan, ja ehdotti seuraavan puiston valloittamista taas yhdessä.

 

Mustikkamaan Korkee oli siinä mielessä meille hyvä kohde, että siellä oli lapsille kolme kantorataa ㄧ eli matalalla kulkevat radat sopivalla haastavuustasolla.

 

 

Kivoja tehtäviä ja liukuja oli sopivasti, mutta enemmänkin olisi saanut olla. 7-vuotias olisi halunnut jo kokeilla latvaratoja, vaikka Paloheinässä ei vielä rohkeus riittänyt.


 

Verrattuna Paloheinän pienten lasten seikkailumetsään kantoradat antoivat jo selvän kiipeilykokemuksen. Ihan oikeat turvavarusteet ja hauskojen tehtävien suorittaminen ainakin metrin korkeudessa antoi juuri sopivasti jännitystä ja onnistumisenkokemuksia 5-vuotiaalle. Ekaluokkalaiselle haastetta olisi saanut olla enemmän, mutta toisaalta hän voi nyt varmuutta saatuaan siirtyä jo helpoille latvaradoille. 


 

 


Lastenratojen jatkuvavarmisteinen turvajärjestelmä on yksinkertaisempi kuin latvaradoilla käytettävät turvakoukut, joten aloittaminen on siinäkin mielessä helppoa.

 

 

Maasto oli helppokulkuista (rattaiden kanssa paikoin haastavampaa), joten lastenratojen vierellä voi kulkea ja tarvittaessa auttaa. Levähdys- ja hengailupenkkejäkin oli tarjolla.

 

Vaijeriliuku oli aluksi pelottavin, mutta sittemmin hauskin tehtävä. Kolmannella radalla liu'un pituus on jopa 38 m! Kyseiselle C-radalle välillä muodostuikin pidempää jonoa.


 

Pienten viihtyessä kantoradoilla 12-v. setänsä kanssa tekivät hurjia stuntteja yläilmoissa.
Seitsemänvuotiaista eteenpäin latvaratoja Mustikkamaalla on jopa 10, joten aikuisillekin riittää tekemistä.


Väkeä (ja siten myös vuoron odottamista) Mustikkamaalla oli enemmän kuin pari viikkoa aikaisemmin Paloheinän Korkeessa. Tosin sääkin oli parempi. Pienille tämä puisto oli tietty kivempi kantoratojen vuoksi, mutta latvaradoilla seikkaillut 12-vuotias tykkäsi Paloheinän tehtävistä aavistuksen enemmän.

 


 

Superkiva seikkailupäivä tämäkin, ja harmi sinänsä, että kokeilimme näin syksyllä vasta ekoja kertoja, kun nyt joudumme pitkän talven odottaa uusintaa!

Latvaradat kolmeksi tunniksi maksoivat Mustikkamaalla 25€ (22€ alennusryhmiltä)
ja lasten kantoradat 15€

Tässä vielä kiinnostuneille linkki "Paloheinäpostaukseen".

__________________________________________________________

Kauden 2020 päivitys juttuun


Kävimme hakemassa kiipeilyintoa kantoradoilta ennen kuin kokeilemme taas latvaratoja lasten kanssa. Mustikkamaan Korkeessa on tosiaan kivat radat pienille seikkailijoille, ja nyt sinne oli avattu uusi, neljäs kantorata!

Tosi kiva juttu, että tekemistä ja erilaisia haasteita on nyt hieman enemmän, ja tietysti niitä liukuja. Ja hinta oli pysynyt samana 👍


 

 

Uusi rata oli lasten mieleen, joskin ylläoleva "pallo" ei liukunut loppuun asti, ja lapset tarvitsivat siinä aikuisen vetoapua. Muuten lapset meni melko itsenäisesti, seurailin nuorimman kanssa menoa läheltä.

 

 

 

Superkivaa oli taas, ja ihan parasta on se onnistumisen riemu, mikä näkyy ja kuuluu!

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti