perjantai 8. marraskuuta 2019

Vantaan taidemuseo Artsi


Myyrmäkitalosta, aivan Myyrmäen juna-aseman ja ostoskeskuksen vierestä, löytyy Vantaan taidemuseo Artsi. Sijaintinsa puolesta Artsissa onkin helppo käydä, mutta monista ohikulkumatkoista huolimatta meillä kesti aika pitkään, ennen kuin viimein vierailimme museossa - vaikka se vieläpä on maksuton ja sitenkin helposti lähestyttävä museo kulttuurinnälkäisille.
Mutta jatkossa tulee varmasti käytyä kirjastokäyntien yhteydessä.


Tammikuun puoliväliin asti Vantaan taidemuseo tarjoaa katsauksen kuvanveistäjä-kuvataiteilija Laila Pullisen elämäntyöhön. Näyttelyn kuratoi Pullisen poika Jean Ramsay, joka meidänkin vieraillessa piti opastusta.Vantaalaistaiteilijan töihin on voinut törmätä esim. Helsinki-Vantaan lentokentällä, Tikkurilassa kaupungintalon viereisellä Lauri Lairalan aukiolla ja Kaupungintalon aulassa. Näiden lisäksi itäiseltä Vantaalta löytyy vuodesta 1985 toiminut Nissbackan kartanon veistospuisto.
Lapset pitivät näyttelystä kovasti, ja veistokset etenkin inspiroivat ekaluokkalaista ottamaan kuvia ja suunnittelemaan omia taideteoksia. Hänellähän on iso haave omasta museosta jonain päivänä.
 

Artsin "Laila Pullinen - vantaalainen kuvanveistäjä" on ensimmäinen museonäyttely Pullisen kuoleman jälkeen, ja ensimmäinen Pullisen tuotantoa kokoava museokatselmus pääkaupunkiseudulla 25 vuoteen.


Lopuksi lapset saivat tunnustella työstämätöntä ja työstettyä pronssia pienempien veistosten kanssa infotiskillä. Tämä mahdollisuus ei ollut erityisesti esillä, joten kannattaa kysyä henkilökunnalta, mikäli eivät sitä itse ensin ehdota. Pojille tämä oli tosi jännää, etenkin kun museossa muuten mentiin varovasti ja mihinkään koskematta.

 

Kannattaa käydä tutustumassa Pullisen näyttäviin ja puhutteleviin taideteoksiin sekä lämmintunnelmaiseen taidemuseoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti