lauantai 16. marraskuuta 2019

Suomen Pankin rahamuseo


Tässä jälleen kiva ilmainen museovinkki lastenkin kanssa tutustuttavaksi.

Suomen Pankin rahamuseo löytyy aivan Tuomiokirkon kyljestä Snellmaninkatu 2:sta, ja se on avoinna tiistaista perjantaihin 11-17 ja viikonloppuna 11-16. Tiloissa on myös kahvila ja museomyymälä.


 

Rahamuseo esittelee rahan historiaa ja keskuspankin toimintaa, ja tämänhetkinen vaihtuva näyttely kertoo rahaväärennöksistä. Väärän rahan näyttely kiinnostikin lapsia kovasti."Tunnustele, katso, kallistele".


Pääsimme tutkimaan oikeiden ja väärien setelien eroja valojen ja suurennuslasien avulla.Lapset olisivat tarvinneet korokkeet yltääkseen paremmin tutkimaan eroavaisuuksia, mutta niitä ei ollut ainakaan samassa tilassa saatavilla. Kun kuitenkin jotenkuten ylsivät ja vain pari kertaa piti nostaa, niin en sitten kävellyt tämän sakkini kanssa museon toiseen päähän kahvilasta kysymään, olisiko sellaisen saanut lainaan. Enpä sitten muistanut enää lähtiessäkään mainita, että tällä pienellä parannuksella lapset saisivat vielä hienomman museokokemuksen.
 

Yllätyin todella iloisesti tästä museosta. En ole pitänyt rahaa ja talousasioita aikaisemmin kovin kiinnostavina, mutta pysähdyimme monta kertaa lasten kanssa ihmettelemään ja keskustelemaan molemmista. Lapset ovat sinänsä otollisessa iässä, että ovat alkaneet kiinnostua rahasta, mutta eivät ole sitä vielä aivan ymmärtäneet. Saatiin siis myös eväitä rahakasvatukseen!


 


Museoon voi tutustua itsenäisesti, mutta etukäteen voi varata myös maksuttoman opastetun kierroksen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

 


Ai niin, pääovella on muutama porras, mutta esteetön sisäänkäyntikin löytyy hieman sivummalta. 

 

Lapset ostivat museomuistoksi setelinnäköiset postikortit, ja mukaan saatiin vielä kätevät "väärennetyn rahan tunnistusohjeet". Lapsilta saamani palautteen perusteella uskallan suositella, etenkin 31.5. asti olevaa VÄÄRÄÄ RAHAA! -näyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti