sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Paloheinä: Korkee!


Syyskuun synttärisankari viettää synttärinsä äidin luona, ja kakkossynttäreiden järjestäminen on aina vähän hankalaa. Vaikka toki monet kakkukahvitkin olen vuosien mittaan järjestänyt, niin tällä kertaa kokeiltiin jotain uutta. Lähdettiin meidän perhe ja lasten setä sitten pitämään hauskaa yläilmoissa. 

 

Paloheinän Korkee sijaitsee aika lähellä, ja on ollut listallamme siitä asti, kun naapuriin muutettiin. Epäilyksiäkin oli, että miten tuo perhepuuhana onnistuu, niin nyt synttärimielessä saimme sopivan sysäyksen kokeilla.


Pienimmäinen jäi tietenkin maan tasalle kannustamaan iskän ja sedän kanssa. Olin aikuisista ainoa, joka lähti lasten kanssa yläilmoihin jonkinasteisesta korkeanpaikankammosta huolimatta. Täytyy sanoa, että ilman lapsia en olisi varmaan ikinä tätä tehnyt. 

 

 

Otimme aluksi liput vain junior-radoille. Aloittelijoille on kolme rataa, ja rohkeimmille sitten vielä kuusi rataa lisää. Varsinaista lasten rataa Paloheinästä ei löydy (toisin kuin kantoradat Mustikkamaan Korkeessa), mutta pieni "Seikkailumetsä" maatasossa on.Pienemmille lapsille kolme junnurataa oli turhan hurjia vielä, vaikka juuri ja juuri pituuden puolesta molemmat saivat niitä kokeilla. Itse asiassa pienemmän kanssa oli kyllä pituuden kanssa ongelmaa, sillä hän ei oikeasti yltänyt joka kohdassa koukkuja itse kiinnittämään. Junnurata on tarkoitettu yli 6-vuotiaille, vähintään 110 cm pituisille. Meidän 5-v. siis ylitti vaaditun mitan juuri ja juuri, mutta suosittelen ainakin vähän isommille.

Lippu kolmelle junior-latvaradalle maksoi kaudella 2019 18€.  7-vuotias jännitti heti aluksi, ja koitti kieltäytyä tulemasta lainkaan. Kannustin kuitenkin laittamaan varusteet ja kokeilemaan ihan vain siihen asti, kun vielä tuntuu mukavalta. Muutaman kerran kokeilikin, ja rohkaistui aina vähän pidemmälle, mutta lopulta palasimme vain harjoitusradalle ja sitten lasten seikkailumetsään loppuajaksi. Seuraavalla kerralla menisi varmasti jo paljon rohkeammin! (Itseluottamusta kiipeilyyn haettiin tämän jälkeen Mustikkamaan kantoradoilta)

 

Pienten rata on tarkoitettu 2-5 -vuotiaille, eikä siinä tarvita varusteita. Tehtäviä ja liukuja on neljä. Tämä rata tarjosi sopivasti tekemistä pojille kun sisko kiipeili latvaradoilla. 

Pelkän seikkailumetsän hinta on 3€.

 

 

Synttärisankarin ranneke päivitettiin kattamaan kaikki radat, kun todettiin, että lisähaaste on paikallaan. Kaksitoistavuotias menikin aika itsenäisesti radasta toiseen, kannatusjoukkojen seuratessa menoa alhaaltakäsin. Kaikki radat kattava ranneke oli 25€/22€ (alennusryhmiltä).

 

 

Pojat saivat vielä vapaaliput ensi kaudelle - jos vaikka radat sujuvat silloin paremmin. Toki me se riski otettiin, että ekakerta jännitetään ja "maksetaan turhasta", mutta sitäkin hienompi ele henkilökunnalta - aika varmasti ollaan vakiasiakkaita tulevina kausina! (No oltaisiin varmaan muutenkin, sillä lapset innostuivat kovasti, vaikka vaikeuksia aluksi olikin.) 


Kolmen tunnin kiipeilyn ja kiikkumisen jälkeen juhlittiin överiherkuilla.
Kiva päivä oli, jopa sadekuuroista huolimatta!


___________________________________
Edit. 
Seuraavalla kaudella kiipeily tosiaan sujui jo upeasti! Kävimme tällä kertaa ensin Mustikkamaan kantoradoilla ensin, ja siten siirtymä oli helpohko. 

  

Pysyttiin kuitenkin edelleen junnuradoilla - ihan sopiva ratojen määrä sekä haastetaso pienemmille seikkailijoille.

 

 

  


 

  

Tällä kertaa kuopuskin pääsi pienten seikkailuradalle!
___________________________________

Edit.

Päivittelen hieman jälleen, kun uusia kokemuksia on kertynyt. 8- ja 10- vuotiaat eivät vielä haastavimpiin ratoihin ole rohjenneet, mutta muutama junior-rata innostaa ja nostaa itsetuntoa jo hyvin!

 

 

(Käänsin kameraan vahingossa musta-valkokuvauksen päälle. Ylitin itseni aika lailla korkeuksissa, mutta jännitys altisti sitten huolimattomuudelle maan tasalla :D)

 


Kolme ja puolivuotiaalla oli hurjan hauskaa maaradalla!

 

 


Mahtavaa, oli hauskaa! Esikoinen sai lipun kummitädiltä synttärilahjaksi, kiitos siitä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti