maanantai 24. syyskuuta 2018

Valotaideteos Öljysäiliö 468


Öljysäiliö 468 avasi jälleen ovensa yleisölle lauantaina, ja avoimille oville on mahdollista osallistua vielä kahtena tulevana viikonloppuna (la-su klo. 18-21).


Kävimme Kruunuvuorenrannan valotaideteoksessa viimeksi pari vuotta sitten, ja siitä juttua tässä. Jos viime käynnillä olimme öljysäiliöllä alkuillasta, kun oli vielä suht' valoisaa, niin nyt ajoitimme vierailun pimeämpään hetkeen. 


Teos oli upea pimeässä, joskin kuvien osalta vaativampi.


 

Lapset rakastavat säililötä, ja muistivat paikan viime käynniltä. Öljysäiliössä oli mukavasti tilaa vähän juoksennella (ihmisiä ei ollut liikaa), ja tilassa kaikui kivasti. Lapsilla oli siis oikein hauskaa, vaikka mitään erityistä ohjelmaa ei tarjolla ollutkaan.

 


 

 

Mukava iltaretki viileässä hämärässä. Ihastelimme myös kuuta ja tähtitaivasta.Mieluiten ajoittaisin lasten kanssa käynnin ennen auringonlaskua - voihan lähtöä sitten venyttää, mikäli tahtoo nähdä myös pimeässä hehkuvan öljysäiliön. Kannattaa varautua pukeutumalla säänmukaisesti. Tuulinen syysilta voi olla hyvin kylmä, ja vaikka säiliössä ollaan tuulensuojassa, niin tila ei ole lämmin, ja kävelyä säiliölle ja takaisin tulee mukavasti.2 kommenttia:

 1. Tällaista ei ole itselle tullutkaan vastaan. Säiliöllä on kyllä kokoa. Olisi mielenkiintoista tietää, miten näihin tehdään esimerkiksi öljysäiliön tarkastus tai huollot. Hienosti nuo valot laitettu, elämys jo itsessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä näyttävä! Avoimia ovia on ollut varmaankin joka syksy - suosittelen tarkkailemaan tiedotusta silloin.
   Myös esim. Vasikkasaaressa on öljysäiliö, mitä pääsee läheltä ihmettelemään - sitä tosin ei ole kunnostettu taideteokseksi, kuten tämä. (Mikäli kiinnostaa, mun postaus Vasikkasaaresta tässä: https://minkun.blogspot.com/2019/07/vasikkasaari.html )

   Poista