maanantai 17. syyskuuta 2018

Habi Kids


Perjantaina otimme 4-v:n kanssa mukavan kahdenkeskisen vapaapäivän sisustusmessuilla. Messujen kiertelyn kiinnostavin osa oli ihastuttava jättiläistoukan valtakunta.

 


Meillä oli suhteellisen lyhyt päivä käytössä, ja messuiltiin kokonaan ipanan ehdoilla, joten enimmäkseen pysyttelimme lasten alueella, vaikka katseltiin toki messualue läpi ohimennen.


"Habi Kids – Toukan valtakunnassa leikitään mittasuhteilla ja pysähdytään ihmettelemään yhdessä lasten kanssa sitä, kun pieni onkin jotain suurta. Mielikuvitusmatka vie luonnon helmaan jättimäisen 40-metrisen toukan selässä. Kuvittaja Janine Rewellinsuunnittelema osasto on kannanotto lasten leikkitiloihin, mielikuvitusmatka mittasuhteisiin. Matkan varrella voi kasvaa toukasta perhoseksi tutustuen ötököiden ihmeelliseen maailmaan." Habi Kids

 

Poika teki alueella mm. hauskan ötökkätestin seuraamalla maahan tehtyjä reittejä, ja päätyi sukeltajaan. Toki kaikki muutkin vaihtoehdot täytyi käydä läpi, kun oli niin hauskaa. "Palkkioksi" testin suorittamisesta saatiin vielä ale Luontokeskus Haltiaan, missä ei ollakaan vielä toistaiseksi käyty.

 

Ehdottomasti parasta oli juoksennella valtavan toukan selässä ja hyppiä hiekalle! "Toukka on niin söpö!" - hihkui pikkuinen ja pomppi ja juoksi edestakaisin.


 



 

Ötökkätutkimusta ja muuta pientä puuhastelua.


 




Osallistuttiin myös ihanaan kirjontatyöpajaan.


 

Lapset valitsivat itselleen kangaspohjan, ja piirsivät haluamansa ötökän ensin tussilla. Daniel otti mallia sukeltajasta, joka oli myös hänen ötökkätestinsä tulos.

 

Sitten kirjottiin ääriviivat. Erilaisia kirjontatekniikoita olisi päässyt kokeilemaan, mutta päädyttiin pienen kanssa ihan yksinkertaiseen ompeleeseen. Osin teimme kuvion yhdessä, mutta "minä itse" oli vahvasti läsnä:D Ötökkä sai vielä koristeita ja silmät, ja siitä tuli aivan ihana!

 

"Sukeltaja" - Daniel, 4-v.


Myös esim. bObles-alue oli pienen miehen mieleen:) Minipallomeri oli ainakin hitti - sopisihan tuollainen toki pienimmäisten huoneeseen!
Meillä oli rentoa ja hauskaa! Isoveli olisi viihtynyt varmasti mukana, mutta nyt koitan ehtiä tekemään jotain kivaa poikien kanssa kahden kesken vielä ennen kolmannen pikkuisen syntymää. Eskarilaisen kanssa siis jotain muuta - tekemisvinkkejä otetaan vastaan!:)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti