torstai 6. syyskuuta 2018

Heureka!


Hieman sateisen viikonlopun tekemiseksi valitsimme poikien kanssa pitkästä aikaa tiedekeskuksen. Heurekassa tulee käytyä jokusen vuoden välein, ja nyt viime kerrasta oli vierähtänyt jo kolme vuotta.
(Toki edelliskesänä kävimme Ruotsin tiedekeskus Tom Tits Experiment:ssa)

 


 

Ei tarvinnut paljon houkutella - lapset ryhtyivät heti tutkimaan ja kokeilemaan kaikkea!


 

Verrattuna viime kertaan, lapsille oli varattu nyt kiva ideaverstas, jossa pääsi ihan itse rakentelemaan erilaisia juttuja, ja kokeilemaan niiden toimivuutta. 
Kaikkein hauskinta taisi olla lentohärvelin ja mäkiauton rakentaminen. 
Lennokit lennähtivät hurjan korkealle, ja lapsilla oli hauskaa. 


 


Autot suunniteltiin ja rakennettiin hyvin, ja sitten kokeiltiin ja tehtiin tarvittavat korjaukset. Muutaman kerran sai muokata, että auto liikkui, pysyi radalla maaliin asti ja meni vielä mahdollisimman kovaa vauhtia!

 


 


Askartelimme myös varjo-otuksia.

 

Tutustuimme myös tällä hetkellä esillä olleisiin näyttelyihin, kuten "Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta"
Näyttely kiinnosti kyllä lapsia, mutta oli selvästi suunnattu isommille. Toki se tarjosi ajattelun aiheita tulevaisuudesta myös pienille, mutta vaati aikuiselta aika paljon motivointia ja selittämistä.  

Kolikon tie kiehtoi poikia kovasti. Raha on kiinnostanut jo jonkin aikaa, ja oli tietenkin jännää valmistaa kolikko ihan omalla kuvalla! Esikoisesta saatiinkin jo kolmas kolikko (nuoremmasta toinen) - näistä tulee vielä hieno kokoelma:)

 Lapset pääsivät myös ensikertaa auton rattiin, ja veneellä pelastushommiin.

 


...ja tekemään itse sähköä.


Jumppaamalla valoja päälle ja juna liikkeelle!Vanha tuttu "Suolistossa suhisee"

 

Ravintoaineiden hajottamista entsyymipalloilla!


Klassikot ovat klassikkoja syystä! Kaikkein eniten kulutimme aikaa ihmetellen tuttuja, mutta aina yhtä jänniä ilmiöitä.


  


 


 Planetaarioelokuvan lisäksi oli ehdottomasti nähtävä rottakoripalloa. Söpöset rotat olivat kovin viihdyttäviä ja taitavia.
Pöpöjen maailma on myös ollut jo pitkään poikia kiehtova aihe. Siispä tutustuttiin myös Tarttuvaa! -näyttelyyn.


Suojaan! -näyttelyyn tutustuimme paremmin viime käynnillä, joten tiukan aikataulun vuoksi se jäi nyt vähemmälle huomiolle:)  

Aika loppui tosiaan hieman kesken, vaikka useamman tunnin viivyimmekin. Ulkotilat jäi nyt tutkimatta sateen ja ajan puutteen vuoksi. Ensi kerralla sitten! 

Heureka on kyllä perhekohteena aika varma hitti, vaikka kokonaisfiilis jäi itselläni hieman kolkoksi. Pienemmät lapset eivät selvästi ole ensisijainen kohdeyleisö, vaikka kaikesta tutkimisesta kovasti nauttivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti